Bedrijf starten na de zomer? Word franchisenemer!

Datum: juli 20, 2014

Veel mensen nemen tijdens of na hun zomerreces een beslissing over de toekomstige invulling van hun zakelijk leven. Wellicht is ook voor u de tijd aangebroken voor verandering en bent u toe aan een nieuwe uitdaging in uw carrière. Als u van plan bent om nog in 2014 een eigen zaak te starten, dan is het aansluiten bij een franchiseformule een mogelijk interessante optie. Naast de nadelen hiervan (u levert bijvoorbeeld een stukje ondernemersvrijheid in en u zult bij veel formules een entreebedrag moeten voldoen of een deel van uw omzet moeten afstaan), zijn er namelijk voordelen te over.

Zo kunt u als franchisenemer gebruik maken van een bestaand, veelal bewezen concept en de door de formule opgebouwde naamsbekendheid. Ook kunt u rekenen op ondersteuning, begeleiding en training vanuit de hoofdorganisatie op diverse terreinen. Door u aan te sluiten bij een formule profiteert u bovendien van reeds aanwezige infrastructuren. Denk hierbij aan de voordelen van een kant-en-klaar ingericht administratiesysteem, bepaalde softwarematige oplossingen en/of voordeel via gecombineerde inkoop. Marketingkosten en kosten voor innovatie kunnen door ondernemers binnen een formule worden gedeeld. Lokaal opgedane marktkennis, bedrijfsstatistieken en ondernemerservaringen kunnen onderling worden uitgewisseld om elkaars dienstverlening te versterken.

Een bijkomend praktisch voordeel in het aanlooptraject is dat u met behulp van een formule-organisatie een veelOpportunity Knocks: Formules zoeken ondernemers! Bekijk deze formuleprofielen onze community https://franchiseformules.nl. Bron: FranchiseFormules.NL. Copyright 2014  grotere kans maakt om een financieringsaanvraag bij de bank succesvol af te ronden. Veel formule-organisaties hebben immers arrangementsafspraken gemaakt met een bank over de financieringsaanvragen van nieuw toetredende ondernemers.

In zijn algemeenheid geldt natuurlijk altijd het “samen staan we sterk” principe. Het is dan ook niet vreemd dat de laatste jaren uit diverse onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat ondernemers die binnen een franchiseformule van start gaan een veel betere uitgangspositie (en betere vooruitzichten) voor zichzelf creëren dan ondernemers die zelf het wiel moeten gaan uitvinden. Ook blijkt uit de recente economische ontwikkelingen (tijdens laagconjunctuur) dat ondernemers die zijn aangesloten bij een formule door gecombineerde kracht, gedeelde kennis en gezamenlijke inspanningen minder snel in de problemen komen of failliet gaan dan hun zelfstandig opererende concurrenten.

Al met al redenen genoeg om de mogelijkheden die het businessmodel ‘franchising’ u biedt te onderzoeken en het franchisenemerschap bij een formule serieus te overwegen.

FranchiseFormules.NL zoekt gemotiveerde franchisenemers voor formules uit Nederland, België, Hong Kong, Thailand, Canada en de VS.

 

Door: Jan-Piet Broersma, eigenaar FranchiseFormules.NL.

Janpiet Broersma
View my profile on LinkedIn

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.