Beantwoording Kamervragen nuanceren onrust in franchiseland

Datum: maart 11, 2014

Minister Kamp van Economische Zaken heeft de schriftelijke vragen van PvdA Kamerlid Mei Li Vos van 7 februari jl. over de knelpunten voor franchisenemers beantwoord. In de bijlage is het volledige antwoord terug te lezen. De Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) heeft met instemming kennis genomen van de beantwoording door de Minister. Ze geven nuance aan de mediaberichten over het toenemend aantal klagende franchisenemers. De NFV heeft binnenkort een afspraak met Economische Zaken om het een en ander verder te bespreken.

Betere voorlichting aspirant-franchisenemers

De Minister geeft wel te kennen dat in de gesprekken met vertegenwoordigers van franchisenemers en franchisegevers de behoefte wordt uitgesproken voor een betere voorlichting aan aspirant-franchisenemers. Beide geven aan dat franchising overwegend een bruikbaar businessmodel is en in de praktijk goede diensten bewijst. De Minister geeft aan dat de gesprekken het beeld geven dat niet alle aspirant-franchisenemers zich voldoende op de hoogte stellen van hun rechten en plichten en hierdoor in de praktijk soms voor onaangename verassingen komen te staan. De overheid wil zich hiervoor inzetten door ondermeer de informatie op het Ondernemersplein.nl te verbeteren. De NFV is in contact hierover met de Kamer van Koophandel die de uitvoering regelt.

Bron: Nederlandse Franchise Vereniging

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.