Bagels & Beans start met 3D-printen van bagels

Datum: maart 30, 2014

Een verse bagel die de 3D-printer uitrolt terwijl je wacht? Het klinkt als toekomstmuziek, maar binnenkort start franchiseformule Bagels & Beans een experiment met 3D-geprinte naturel bagels.

Meer voordelen dan je denkt

3D-printen kennen we inmiddels wel. Maar 3D-printen van voedsel, dat is toch meer iets van Star Trek? Niets is echter minder waar. Door deze nieuwe technieken kunnen op slimme wijze allerlei materiaalsoorten gecombineerd worden, waaronder voedingsmiddelen. Hierdoor ontstaat een eetbaar product. Het grootste verschil met de gemiddelde kantoorprinter is hierbij dat je geen papier, maar ingrediënten als water en bloem in de printer stopt.

Oprichter van Bagels & Beans, Ronald Bakker, over het experiment: “Toen we de mogelijkheden zagen van het 3D-printen van voedsel waren we meteen enthousiast. Het brengt meer voordelen met zich mee dan je zou denken. Enerzijds is het kostenbesparend omdat je een efficiënter productieproces hebt. Anderzijds kan de technologie ook bijdragen aan het gebruik van ingrediënten die zowel goed zijn voor de gezondheid als het milieu. En stel je eens voor wat voor designs je kunt creëren.”

Realtime bagels printen

Het experiment is een samenwerking met de bagelbakker van Bagels & Beans en een technisch bedrijf, waarvan we de naam niet kunnen noemen, dat vooroploopt in de ontwikkeling van 3D-printing. Ronald Bakker: “Mocht de printer bij onze bakker een succes zijn, dan plaatsen we mogelijk een 3D-printer in de nieuw te openen conceptstore in IJDock Amsterdam. Onze gasten kunnen dan zelf zien hoe een naturel bagel wordt geprint en meteen de smaak ervaren.”

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept dat in 1996 startte aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie, bagels en geluk niet minder dan 55 vestigingen in heel Nederland en een in Aken, Duitsland.

Op de menukaart van Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het Rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen.

Vorig jaar won Bagels & Beans een GFK Out-of-Home formule Award in de categorie Shopperhoreca. Ook mag het bedrijf zich winnaar noemen van de AD Koffietest 2013 met de vestiging in ’s-Hertogenbosch, net als in 2007.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.