Op de unieke datum 12-12-12 vond de opening plaats van de nieuwste Bagels & Beans. In het bruisende hart van Tilburg ontving franchisenemer Antonio Meijer zijn eerste gasten in een adembenemend rijksmonument aan de Oude Markt. De 53ste vestiging van Bagels & Beans is een feit.
Antonio Meijer heeft jaren naar dit moment uitgekeken. De horeca zit deze vijfendertigjarige ondernemer in het bloed; al tijdens zijn studies aan de middelbare en hogere hotelschool werkte hij in restaurants en cafés . De laatste jaren was hij actief in het bedrijfsleven maar dat hij ooit een eigen zaak zou starten stond voor hem vast. En wát voor zaak, dat ontdekte hij toen hij voor het eerst bij een Bagels & Beans vestiging binnenstapte. ‘Ik werd op slag gegrepen,’ vertelt Antonio. ‘De energie die er hing, de kleurstelling, het ervaren personeel, met hart voor het vak: alles sprak me aan. Ondanks dat er veel gasten waren, kwam ik helemaal tot rust. Ik ervoer zo’n aangename gemoedelijkheid. Ik wist: een zaak als deze, dat is wat ík wil en dat is wat Tilburg wil! Ook de biologische producten en het oog voor duurzaamheid pasten helemaal bij mij.’
Antonio zocht diezelfde week contact met Bagels & Beans. En nu is het zover. Trots vertelt de eigenaar: ‘Volgens mij hebben wij het mooiste pand van heel Tilburg gevonden. Het is een indrukwekkend rijksmonument in hartje centrum. Het heeft grote ramen, zodat er veel lichtinval is. En het staat op een toplocatie: aan de Oude Markt, op de hoek van de Heuvelstraat, de winkelstraat van Tilburg.’
Het ruime pand met een speelse vide, vanwaar je zo de open keuken in kunt kijken, biedt plek aan 60 gasten. Ook is er een groot terras: bij mooi weer kun je daar heerlijk in de zon zitten met een geurig kopje koffie of een vers sapje. Antonio kijkt ernaar uit zijn gasten te verwennen. ‘Naar mijn weten is de bagel op weinig plaatsen in Tilburg verkrijgbaar. Dit concept, met het geinige broodje met een gat erin, is hier dus een gat in de markt.’
Bron: Bagels & Beans
')}