Bagels & Beans maakt menukaart voor het Nederland dat vooruitkijkt

Datum: maart 18, 2014

Voorzichtig klinken er positieve geluiden over economische groei. Of die groei nu wel of niet doorzet, aan Bagels & Beans zal het niet liggen. Met superfoods, tarwegrasshots, vegetarische tonijnsalade en een paddoburger op de menukaart is de winkel voor koffie, bagels en geluk klaar voor een Nederland dat de toekomst vol optimisme tegemoet treedt.

Het gaat beter met de economie en na jaren van kommer en kwel durven we weer vooruit te kijken. Bagels & Beans heeft een nieuwe menukaart die daarbij past, met superfoods en duurzame producten die ook nog eens verschrikkelijk lekker zijn. “De afgelopen jaren zijn we gaan inzien dat het anders moet, dat we beter voor onszelf en onze leefomgeving moeten zorgen”, vertelt Ronald Bakker, oprichter van franchiseformule Bagels & Beans.

Superfoods

Bakker vervolgt: “Dat verklaart misschien de populariteit van de zogenaamde superfoods. Dat zijn natuurlijke voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen. Bijvoorbeeld gojibessen, pompoenpitten, walnoten, mulberries, hennepzaden, bijenpollen, rauwe cacao en chiazaad. Wij doen ze alle acht in de yoghurt met een scheutje ahornsiroop erover. Gezond, lekker en je bent helemaal klaar voor een drukke dag.”

Tarwegrasshots

Dit zijn niet de enige superfoods op de nieuwe menukaart. Sinds begin maart prijken daar ook tarwegrasshots, een helder groen drankje boordevol vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Bakker: “Tarwegras bevat zoveel voedingsstoffen omdat het wordt gemaakt van de jonge scheuten van een tarweplant, die alle stoffen bevatten om zo’n plant groot te laten worden. Aangezien de vezels niet verteerbaar zijn, persen we met zogenaamde ‘slowjuicers’ voorzichtigjes het licht verteerbare sap uit het tarwegras.”

Vegetarische tonijnsalade en paddoburger

Bagels & Beans loopt er niet mee te koop, maar al vanaf de start in 1996 in de Amsterdamse Pijp krijgen duurzame producten speciale aandacht. De samenwerking met de Vegetarische Slager wordt op de nieuwe menukaart voortgezet met een bagel met vegetarische ‘tonijn’-salade. “Dit is echt een favoriet van ons team, en volgens sommigen zelfs nóg lekkerder dan onze ‘echte’ tonijnsalade”, verklapt Bakker. Hij vervolgt: “Nieuw op de kaart is ook de Paddoburger, een product van Koolen Champignons. Vegetarisch en hallucinerend lekker in combinatie met parmezaan, truffelmayonaise en pijnboompitten.”

Koffie, bagels en geluk

Het Nederland dat met frisse moed naar de toekomst kijkt? Het is er al. In een van de bijna zestig vestigingen van de winkel voor koffie, bagels en geluk. Bakker: “We hebben vier maanden keihard gewerkt aan de nieuwe kaart en zijn erg benieuwd wat onze bezoekers ervan vinden.”     

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.