Ascott maakt Europees franchisedebuut in Amsterdam

Datum: maart 19, 2019

The Ascott Limited, een van de ’s werelds grootste eigenaar-exploitanten van verblijfsaccommodatie, opent in maart 2019 haar eerste Apart’Hotel in Nederland. Amsterdam heeft daarmee nog een tweede première voor de groep: voor het eerst zal Ascott een franchisecontract afsluiten in Europa. Het Nederlandse WIN Hotels Group zal het 48 appartementen tellende complex beheren. Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Ascott, dat tegen 2023 160.000 wooneenheden wil hebben.

The Ascott Limited blijft groeien in Europa. Tot nu zette de groep in op investeringen, strategische partnerschappen en beheerscontracten, nu richt Ascott zich in Europa op een nieuwe ontwikkelingshefboom: franchise. In maart 2019 zal de groep in Amsterdam zijn eerste Europese franchisevestiging openen. Hiervoor gaan ze in zee met het Nederlandse bedrijf WIN Hotels Group. Ook in Frankrijk (Nantes en Straatsburg) werden twee nieuwe complexen aangekondigd die op deze manier beheerd zullen worden.

WIN Hotels Group Amsterdam, opgericht in 1997, exploiteert en beheert zowel onafhankelijke- als internationale merkhotels op toplocaties in Amsterdam. Deze samenwerking is een belangrijke stap voor Ascott, dat voor het eerst in Europa zijn knowhow en reputatie zal overdragen.

Amsterdam is – met meer dan 30 miljoen bezoekers in 2018 – een van de populairste bestemmingen in Europa. De toekomstige residentie met 48 appartementen ligt in het Amsterdamse zakendistrict, vlakbij het hoofdkantoor van grote bedrijven zoals Dell. Het centrum van de stad is via het station Sloterdijk slechts vijf minuten reizen en op 20 minuten sta je op Schiphol. Een ideale locatie om het merk te promoten bij toekomstige Europese klanten. De residentie bestaat uit 42 appartementen en 6 studio’s, variërend in grootte van 30 tot 36 m2 en beschikt onder andere over een sporthal en een ontbijtzaal.

Deze nieuwe Europese franchiseovereenkomst vervolledigt het ontwikkelingsplan van Ascott. De twee franchiseresidenties van Citadines in Frankrijk, in Nantes en Straatsburg, die respectievelijk in 2019 en 2020 worden geopend, zullen worden geëxploiteerd door Domitys, de Franse marktleider in servicewoningen voor ouderen.

Ngor Houai Lee, Managing Director van The Ascott Limited Europe legt uit: “Bij Ascott willen we een vertrouwensrelatie opbouwen met onze franchisenemers door hen ondersteuning en advies te geven. We zullen onze ervaring in de hotelwereld delen met WIN Hotels Group. We kunnen hen een reeks tools aanbieden om het operationele beheer te vergemakkelijken. Samen met de lokale kennis van onze partner maakt dat de sterkte van dit project.

Patrick Kerkhoven, Chief Operating Officer van WIN Hotels zegt: “We zijn verheugd om samen met Ascott het merk Citadines te introduceren in Nederland, te beginnen met Amsterdam“.

Over The Ascott Limited Europe:

The Ascott Limited, een dochteronderneming van CapitaLand, is een van ’s werelds grootste internationale eigenaar-exploitanten met meer dan 660 vestigingen in meer dan 170 steden en meer dan 30 landen in Amerika, Azië-Stille Oceaan, Afrika, Europa en het Midden-Oosten. De merken van de groep omvatten: Ascott, Citadines, The Crest Collection, Somerset, lyf en Quest. Wereldwijd heeft Ascott 100.000 wooneenheden. In Europa heeft Ascott 48 vestigingen met meer dan 5.800 woningen in 8 landen: 29 in Frankrijk (14 Citadines residenties en 3 The Crest Collection residenties in Parijs en in 12 andere steden), 7 in het Verenigd Koninkrijk (The Cavendish London; 5 Citadines in Londen; Quest Liverpool), 5 in Duitsland (1 Citadines residentie in Berlijn, München, Frankfurt en Hamburg en Madison Hotel Hamburg), 2 Citadines in België (Brussel), 1 Citadines in Spanje (Barcelona), 1 Citadines in Georgië (Tbilisi), 1 vestiging in Ierland (Temple Bar Hotel Dublin), 1 citadines in Nederland (Amsterdam).

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.