Ambitieuze groeiplannen Doppio Espresso

Datum: mei 21, 2015

Espressobarketen Doppio Espresso heeft een helder doel voor de komende 5 jaar geformuleerd: Doppio wil binnen vijf jaar 60 vestigingen in Nederland hebben. Dat betekent een toename van 36 vestigingen. ‘Het is een grote uitdaging aangezien we vijf jaar geleden nog maar 2 vestigingen hadden, maar het is zeker niet onhaalbaar. Twintig vestigingen binnen vijf jaar was onze vorige doelstelling, waarvoor we door menigeen werden uitgelachen. In vierenhalf jaar was het gelukt. We willen mensen in heel Nederland laten genieten van onze producten en ze een buitengewone smaak- en servicebeleving laten ervaren. Hier hoort een goede landelijke dekking bij’, aldus Jonathan Teoh.

Momenteel hebben 6 ondernemers een intentie- dan wel franchiseovereenkomst getekend om een eigen Doppio te starten. De eerste opening van 2015 vond eind februari plaats; Doppio opende haar deuren op Utrecht Centraal Station. En afgelopen maart werd Doppio Espresso Enschede overgenomen door een nieuwe franchisenemer. Daarnaast staan voor juni de steden Spijkenisse, Nijmegen en Purmerend op de planning. Later in dit jaar of begin volgend jaar zullen waarschijnlijk de Doppio-deuren in Amsterdam, Middelburg en Den Haag geopend worden. Als alles volgens planning verloopt heeft de snelgroeiende espressobarketen eind 2015 29 vestigingen verspreid over Nederland.

Doppio Espresso heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, ook in een economisch uitdagend klimaat en terwijl andere ondernemingen te maken hebben met teruglopende omzetcijfers. Doppio Espresso is in 2007 in Groningen begonnen maar weet via een franchiseformule landelijk steeds meer mensen te bereiken en heeft een behoorlijk netwerk aan winkels op weten te bouwen; inmiddels zijn er 24 vestigingen. Door gedisciplineerd om te gaan met mogelijkheden, samenwerkingen aan te gaan en open te staan voor verbetering is Doppio Espresso de afgelopen jaren gegroeid tot een belangrijke speler op de koffiemarkt. Dit is de afgelopen jaren bekroond met diverse prijzen, waaronder Winnaar AD Koffietest (2008), Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 (2012, 2014) en Best Coffee Chain Benelux (2013) en Best Coffee Chain Western Europe (2014 Allegra – European Coffee Symposium). 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.