Allereerste restaurant Délifrance nu ook vernieuwd

Datum: juli 7, 2016

Op het Damrak in Amsterdam is het feest: één van de drukste Délifrance vestigingen is omgebouwd naar het nieuwe concept. Voor het eerst sinds jaren is de vestiging een week gesloten geweest: binnen 8 dagen is het restaurant compleet vernieuwd. Meer dan dertig jaar geleden begon de Délifrance franchiseformule in Nederland, en wel op deze Amsterdamse locatie. Een bijzonder feit: al deze jaren staat dezelfde ondernemer aan het roer: de heer Taieb Chadli.

De laatste jaren leidt meneer Chadli het restaurant samen met zijn zoon Semir en dochter Dounia en ook zijn vrouw is vaak in het restaurant te vinden. Het gezin is trots op hun familiebedrijf: “Wij verkopen de kwaliteitsproducten van Délifrance al jaren met plezier en passie. In de loop van de jaren hebben wij ook een aantal eigen recepturen ontwikkeld, die erg goed lopen. Onze huisgemaakte salades zijn geliefd bij onze gasten.”

Dagelijks worden er gemiddeld 500 gasten geholpen aan een Délifrance beleving. Een groot deel hiervan zijn toeristen. De vestiging heeft om deze reden de menu ook in het Engels beschikbaar. Sommige recepturen zijn aangepast aan de internationale gasten.

Iedere dag beginnen de medewerkers om 06.00 uur met de voorbereidingen voor die dag. Alle broodjes worden vers klaargemaakt en in de counter gepresenteerd. Semir Chadli: “Door de grote drukte tijdens de lunch is het in ons restaurant niet mogelijk om het ‘klaar terwijl u wacht-systeem’ te hanteren, zoals in andere Délifrance vestigingen. Door de grote omloopsnelheid heb je echter toch altijd een vers broodje, wij maken deze de hele dag door.”

Délifrance Damrak is dagelijks geopend van 07.30 – 21.00 uur. Een grote trekker op deze locatie is het ontbijt. Aantrekkelijke posters in de vestiging prijzen de verschillende mogelijkheden aan. Have a breakfast Paris-style, mon ami?

De toekomst ziet de familie Chadli rooskleurig in. “Op deze toplocatie verwachten wij nog jaren door te kunnen gaan. Op naar 40 jaar Délifrance Damrak. Na de zomer willen wij de opening wat grootser vieren. Houd ons dus in de gaten!”

Wil je Délifrance Damrak bezoeken? Je vind het restaurant op Damrak 83, op steenworp afstand van de Dam en tegenover de Bijenkorf.

Over Délifrance

Délifrance franchiseformule

De naam Délifrance staat (naast fabrikant van Franse bake-off producten) voor de bekende franchise formule en is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 500 verkooppunten in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Kenmerkend is dat de producten ter plekke worden afgebakken en voor het oog van de consument vers worden belegd.

In 2015 telt de Benelux bijna 200 verkooppunten. Al deze verkooppunten hebben de hoge constante kwaliteit, de goede uitstraling van de merknaam en de prima ondersteuning die Délifrance biedt op het gebied van afbakken, bereiden, marketing en verkoop. De Délifrance Franchise Formule is een internationaal concept voor restaurants en corners.

Geschiedenis Délifrance

Dat Délifrance écht Frans is, blijkt wel uit de oorsprong van het zusterbedrijf ‘Grands Moulins de Paris’, dat met 27 molens één van de grootste molenaars is van Frankrijk. Het bedrijf is opgericht in 1919. In 1921 verlaat de eerste zak meel de fabriek en openen de directeuren Ernest en Marcel Vilgrain de grootste meelfabriek ter wereld. De opvolgende jaren ontwikkelt Grands Moulins de Paris zich verder en begint het bedrijf aan de introductie van voorgebakken baguettes, die in een conventionele oven afgebakken kunnen worden.

Het merk floreert en de formule wordt verder uitgebreid. Délifrance opent bakeries in tankstations en introduceert nieuwe producten.

In 2001 ontstaat moederbedrijf Groupe Nutrixo, door integratie van de activiteiten van Grands Moulins de Paris en van de activiteiten in brood, bladerdeeg en pâtisserie van Délifrance. Inmiddels beschikt het moederbedrijf door Délifrance over 20 bakkerijen.

Moederbedrijf Groupe Nutrixo beheerst het gehele proces, van graankorrel tot eindproduct. In combinatie met constante kwaliteitscontroles en de nauwe samenwerking met de beste tarweproducenten resulteert dit in meel, mixen en bake-off bakkerijproducten van absolute topkwaliteit!

Wereldwijd levert Délifrance bijna 3.000 bladerdeeg-, brood- en pâtisserieproducten. Per jaar ontwikkelt het bedrijf zo’n 100 nieuwe producten op basis 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.