Accor opent 150e hotel in Brazilië

Datum: februari 13, 2012

Accor, ’s werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Brazilië, opende vorige week zijn 150e hotel in Brazilie: het Novotel Porto Alegre Aeroporto. Het nieuwe hotel is het 11e Novotel in Brazilië en het eerste dat in franchise wordt geëxploiteerd. De Braziliaanse partners van Accor zijn hotelbedrijf Atrio Hotéis en vastgoedontwikkelaar Prisma Engenharia, die in totaal ongeveer 13 miljoen euro investeerden. 34 jaar geleden opende Accor zijn eerste hotel in Brazilië, ook een Novotel, in São Paulo.

Het Novotel Porto Alegre Aeroporto ligt bij de luchthaven Salgado Filho nabij het zakendistrict en de populairste toeristische attracties van Porto Alegre. Met Meeting & Novotel biedt het alle faciliteiten voor vergaderingen en congressen waaronder compleet uitgeruste zalen. In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar en er zijn speciale webcorners met iMac-computers. Kinderen vinden er bovendien een gamehoek met X-Box 360 videogames. Naast deze faciliteiten vinden gasten in het Novotel Porto Alegre Aeroporto een fitnesscentrum, overdekt zwembad, volledige maaltijdservice, gratis parkeerplaats en andere services die men van een internationale keten verwacht.

Expansie Accor hotels in Brazilië
Accor heeft nu 150 hotels in Brazilië verdeeld over verschillende hotelmerken, waaronder Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure en ibis. Met grote evenementen zoals het WK voetbal en de Olympische Spelen in het vooruitzicht, streeft Accor naar een sterke expansie in het land. Zo zijn er franchisecontracten gesloten voor de ontwikkeling van 25 ibis budgethotels. De groep mikt op 250 hotels in 2015.

Bron: Accor Hotels Nederland

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.