Accor Hotels mikt op groei Nederlands franchise-netwerk

Datum: april 15, 2014

Het hotelvastgoed van ibis Tilburg is verkocht aan Heuvelpoort VOF. De vestiging blijft het ibis-merk voeren als onderdeel van een franchise-overeenkomst met Accor Hotels. Met deze sale & franchise back-overeenkomst zet de hoteloperator in op groei van het franchise-aandeel in hun hotelnetwerk. Accor wil voor eind 2016 nog minimaal zes nieuwe franchise-vestigingen toevoegen aan haar portfolio. De ibis-vestiging is het tweede Tilburgse hotel dat via een franchise-constructie wordt geëxploiteerd door Heuvelpoort VOF, die tevens Mercure Tilburg Centrum beheert.

Heuvelpoort VOF is als exploitant van de Mercure-formule in Tilburg al langere tijd partner van Accor Hotels, de grootste hoteloperator van Europa. Niek van den Broek, General Manager van Heuvelpoort VOF, zegt trots te zijn nu ook de ibis-formule te exploiteren: “De 3-sterren formule van het hotelmerk, en het heldere beeld dat zij hebben van de wensen van moderne reizigers, maken dit hotel een goede aanvulling op ons huidige portfolio. De economy-hotelketen ontsluit met haar internationale boekingsportal ibis.com een wereldwijde afzetmarkt en hun marketingmachine draait momenteel op volle toeren. We hebben dus hoge verwachtingen!”.

Volgens Caro van Eekelen, COO Hotel Services Benelux van Accor, gebruikt haar organisatie de sale & franchise back-methode om het aandeel franchise-hotels in het portfolio te vergroten. Daarnaast worden reguliere franchise-overeenkomsten aangegaan om het hotelnetwerk uit te breiden. “Onder het nieuwe beleid van CEO Sébastien Bazin richten we ons op uitbreiding via franchise, managementcontracten en hotels in eigendom. Zo mikken we bijvoorbeeld op 13 nieuwe ibis-hotels in Nederland vóór 2017. Dit resultaat willen we mede via franchise-overeenkomsten realiseren”, aldus Van Eekelen.

Naast ibis en Mercure heeft Accor nog zes andere hotelmerken in Nederland, te weten: ibis budget, ibis Styles, Novotel, Pullman, MGallery en Sofitel.

 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.