Aandeelhouders Optie1 nemen meerderheidsbelang in The Phone House

Datum: april 24, 2015

Relevant Holdings BV, eigenaar van telecomretailer Optie1, is met Dixons Carphone plc overeengekomen om 83% van de aandelen in The Phone House (TPH) over te nemen. TPH heeft in Nederland zo’n 200 vestigingen waaronder zes Samsung stores. Daarnaast is TPH eigenaar van online telecomshop Typhone. De geografische overlap tussen de vestigingen van TPH en die van Optie1 is gering. De overname zal naar verwachting eind juni zijn afgerond. Dixons Carphone blijft als minderheidsaandeelhouder een actieve bijdrage leveren.

In Relevant Holdings BV zijn de aandeelhouders van Optie1 verenigd. Als oprichters van succesvolle formules als MCC (nu TechData Mobile NL), BelCompany en t for telecom hebben zij ruime ervaring in telecom en retail. In een toelichting op de overname zegt Henk Kamsteeg, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant Holdings: “Ons doel is om The Phone House en Optie1 als separate merken in de markt te handhaven, elk met een herkenbare eigen positionering. Optie1 richt zich vooral op kleinere verzorgingsgebieden terwijl The Phone House zich met name in de grotere steden bevindt. We kijken er als Optie1 naar uit om samen met de mensen van Dixons Carphone en The Phone House de kwaliteit en klantenservice van onze telecomformules in Nederland verder te ontwikkelen.”

Sebastian James, Group Chief Executive van Dixons Carphone voegt hier aan toe: “Het is mij een groot genoegen deze samenwerking tussen Optie1 en The Phone House Nederland te kunnen aankondigen. Optie1 is een ervaren en zeer efficiënte telecomretailer en dat maakt hen voor ons de perfecte partner in deze markt. We kijken ernaar uit om samen een sterke, gezonde onderneming neer te zetten.”

Over Optie1

Optie1 is een onafhankelijke telecomretailer met zo’n 70 winkels in Nederland en een groot aanbod aan mobiele en vaste telefonieproducten en gerelateerde diensten.


Over Dixons Carphone

Dixons Carphone is de grootste elektronische en telecomretailer in Europa, met meer dan 40.000 werknemers in 12 landen. Dixons Carphone’s belangrijkste merken zijn Carphone Warehouse, Currys en PC World in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Elkjøp, El Giganten, Gigantti en Lefdal in Scandinavië, Kotsovolos in Griekenland, Dixons Travel op een aantal Europese vliegvelden en The Phone House in Duitsland, Nederland, Portugal, Spanje en Zweden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.