250ste McDonald’s op Eindhoven Airport

Datum: oktober 2, 2019

Het 250ste McDonald’s restaurant heeft gisteravond op feestelijke wijze haar deuren geopend op Eindhoven Airport. Het 250ste McDonald’s restaurant is extra bijzonder omdat het de eerste Nederlandse McDonald’s is met een interieurconcept dat speciaal is ontwikkeld voor luchthavens. Franchisenemer Jos te Raaij opende het restaurant in het bijzijn van genodigden, waaronder CEO van Eindhoven Airport Roel Hellemons. 

“In 1971 opende McDonald’s voor het eerst haar deuren in Nederland, aan de Vermiljoenweg in Zaandam,” vertelt Erwin Dito, Managing Director van McDonald’s Nederland. “Dat was toen zelfs het eerste McDonald’s restaurant in heel Europa. Nu, bijna 50 jaar later, openen wij ons 250ste restaurant in Nederland op een toepasselijke locatie: Eindhoven heeft innovatie hoog in het vaandel staan, net als wij. Want hoewel er veel ogenschijnlijk hetzelfde is gebleven in onze restaurants, blijven wij innoveren om onze gasten nog beter van dienst te kunnen zijn. Van de eerste McDrive tot een dubbele drivelane, van bestelzuilen tot Table Service, en van McCafé tot allerlei duurzame voorzieningen voor onze restaurants. Maar denk ook aan de menu-variatie: van McKroket en het Happy Meal tot de McFlurry en sinds vandaag ook de Veggie Nuggets. Sinds dat eerste restaurant hebben wij vele generaties gasten mogen ontvangen. Geweldig dat wij dat nu ook hier kunnen blijven doen.”

Langgekoesterde droom

Ook Franchisenemer Jos te Raaij is enthousiast over de opening van het gloednieuwe restaurant: “De opening van McDonald’s restaurant Eindhoven Airport is een langgekoesterde droom. Het is een grote eer dat wij nu het 250ste McDonald’s restaurant in Nederland mogen openen op Eindhoven Airport en ook de reizende liefhebbers heerlijke Good Times kunnen bieden! Het restaurant is prachtig geworden en onze Crew is er helemaal klaar voor.”

Duurzaamheidsvoorzieningen

Zoals alle nieuwe McDonald’s restaurants, is McDonald’s restaurant Eindhoven Airport voorzien van de laatste duurzaamheidsvoorzieningen. Zo is het restaurant volledig elektrisch en voorzien van zuinige installaties met warmteterugwinning, warmtepompen, LED-verlichting en watervrije urinoirs. Zelfs de friteuses”¯werken niet meer op gas, maar op groene stroom. Het restaurant gebruikt de eigen waterpompen om het gebouw te verwarmen.

Speciaal ontwikkeld interieurconcept

Het 250ste McDonald’s restaurant is extra bijzonder vanwege het interieur: net als de McDonald’s restaurants op de luchthavens van Madrid en Frankfurt, is het interieurconcept van het nieuwe restaurant speciaal ontwikkeld voor luchthavens. Zo hangen er schermen in het restaurant waarop gasten de aankomst- en vertrektijden van de vluchten live kunnen volgen. McDonald’s restaurant Eindhoven Airport is het enige restaurant in Nederland met dit interieur. 

Over McDonald’s Nederland  

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 250 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.