25-jarig jubileum McDrive in Nederland

Datum: september 25, 2012

Restaurantformule McDonald’s viert deze maand het 25-jarig jubileum van de McDrive in Nederland. Algemeen directeur Jo Sempels zet persoonlijk de 690 miljoenste bezoeker van het doorrij-restaurant in het zonnetje. De opening van de eerste Nederlandse McDrive in het Utrechtse Huis ter Heide zorgde een kwart eeuw geleden voor veel files en media-aandacht. Inmiddels zijn 144 vestigingen van McDonald’s voorzien van een restaurant langs de weg waar je kunt eten zonder je auto te verlaten.

In de Verenigde Staten bestond bij verschillende restaurantketens al sinds de jaren ’30 de mogelijkheid om vanuit de auto eten te bestellen. Het idee van de McDrive werd in 1975 in Arizona ontwikkeld omdat soldaten in uniform daar hun voertuig niet mochten verlaten en daardoor aanvankelijk dus geen eten konden kopen.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_25_september_2012.htm#mcdrivefranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.