240 medewerkers behalen diploma via McDonald’s Academy

Datum: oktober 29, 2014

Tijdens de feestelijke uitreiking van opleider SVO namen gisteravond maar liefst 240 McDonald’s medewerkers hun mbo-diploma in ontvangst. Leren en jezelf ontwikkelen zijn belangrijk bij McDonald’s. Zo hebben sinds de introductie van het McDonald’s Academy leerwerktraject in 2008 al 1.431 medewerkers een landelijk erkend mbo-diploma behaald. De McDonald’s Academy is één van de manieren waarmee McDonald’s haar medewerkers door middel van training en opleiding kansen biedt om verder te groeien.

Marjolein Reijs, Directeur Human Resources McDonald’s Nederland, geeft aan: “Wij stimuleren onze medewerkers zich verder te ontwikkelen en we bieden kansen aan jongeren met managementambities. Het leerwerktraject leidt tot een erkend mbo-diploma, dat waardevol is voor de carrière van onze medewerkers. Wij weten dat medewerkers met dit diploma binnen én buiten McDonald’s hogerop kunnen komen.”

“Wie je ook bent, wat je ook doet en waarom je het ook doet: je krijgt bij McDonald’s een kans”, voegt Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, toe. “En medewerkers die getalenteerd zijn en die graag willen, bieden we iets extra’s aan door middel van de McDonald’s Academy. Zo willen we hen wat teruggeven voor wat zij aanMcDonald’s medewerkers ontvangen hun mbo-diploma. Bron: FranchiseFormules.NL McDonald’s bijdragen, iets dat beklijft, dat voor later waardevol is.”

Combinatie van werken en leren

In samenwerking met SVO vakopleiding food heeft McDonald’s in 2008 de McDonald’s Academy geïntroduceerd. Dit leerwerktraject biedt medewerkers volop mogelijkheden om een diploma te behalen op mbo-2, mbo-3 en mbo-4 niveau en is bedoeld voor alle McDonald’s medewerkers, zowel Crew als Management. Bij de McDonald’s Academy volgen de medewerkers vakken als kwaliteitszorg, kassabeheer en inkoop- & voorraadbeheer, maar ook personeelsmanagement en persoonlijke effectiviteit. Daarnaast doen zij praktijkkennis op in het McDonald’s restaurant waar zij werken.

McDonald’s biedt medewerkers ook mogelijkheden om via diverse opleiders een hbo-opleiding te volgen.

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 239 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.