2012 is het Jaar van de Coöperatie

Datum: mei 2, 2012

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 2012 uitgeroepen tot het Jaar van de Coöperatie vanwege de bijzondere bijdrage van coöperaties aan sociaal-economische ontwikkelingen wereldwijd. Een coöperatie is een vorm van zelforganisatie van producenten of consumenten gericht op het behalen van schaalvoordeel en het vergroten van economische macht. Het aantal coöperaties in Nederland neemt snel toe. Volgens de NCR (Nationale Coöperatieve Raad) behaalden coöperatieve ondernemingen in 2011 een gezamenlijke omzet van 111 miljard euro, goed voor 19 procent van het bruto binnenlands product. Ze bieden werk aan 166.000 mensen. In totaal telt Nederland zo’n 2.600 economisch actieve coöperaties.

Top 100 coöperaties
In de Nederlandse top 100 komen verschillende formule-organisaties voor die een coöperatief model hanteren zoals Sperwer, Intres, Coop, Quantore, Primera, Autoschade Herstelgroep en Sanidrõme.

Binnenkort geeft ondernemer Wim van de Ven tekst en uitleg over de voordelen van het coöperatief model voor zijn formule van administratiekantoren, Kubus.

Bekijk hier een introductie video omtrent de coöperatie.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.