125ste SUBWAY® restaurant geopend aan het IJ in Amsterdam

Datum: februari 25, 2013

Amsterdam, 26 februari 2013 – Met uitzicht op het IJ smullen van een warmgebakken subsandwich? Met uw tanden in een Chicken Teriyaki lekker naar bootjes kijken? Vanaf deze week is er een SUBWAY® restaurant te vinden op een A-locatie in Amsterdam: het monumentale pand Pier 10. Aan de achterkant van Amsterdam Centraal, pal naast de veerpont aan het IJ. Het is de 125ste vestiging van de sandwichketen in Nederland en de tiende in de hoofdstad.

SUBWAY® Pier 10 is zeven dagen per week geopend, doordeweeks van 7.30 uur tot 22.00 uur en in de weekenden van 10.00 uur ‘s ochtends tot middernacht. De verwachtingen van het ondernemersechtpaar Peter Beshay en Tina Elden zijn hooggespannen. “Pier 10 is een heel bijzondere locatie”, zegt Beshay. “Niet alleen voor Subway maar voor de hele stad. Het uitzicht op het IJ is zowel vanaf ons grote terras als vanuit de serre ongelooflijk. In Amsterdam ongekend, zeker voor een quickservicerestaurant. Zo’n locatie is normaal gesproken alleen besteed aan dure horecagelegenheden.”  


In goede handen


Er is alle reden te verwachten dat Peter Beshay en Tina Elden van deze kersverse vestiging een succes gaan maken. De twee wonnen in 2011 de titel Subway Franchisenemer van het Jaar met hun vestiging in Hilversum. “Zij verdienden deze titel onder meer vanwege hun uitmuntende service”, aldus Justin Goes, Area Development Manager SUBWAY® Nederland. “Ze blinken trouwens ook uit in vooruitstrevendheid; zij openden vorig jaar (in Alkmaar) de eerste drive-thru SUBWAY®, wat een groot succes is gebleken. Deze bijzondere vestiging is bij hen dus in goede handen.”  


Sail-thru


Gevoed door het succes van die drive-thru en geïnspireerd door de unieke locatie aan het IJ, durft Beshay al voorzichtig vooruit te kijken. “Met onze ligging aan de pier en alle boten die langsvaren, fantaseer ik al over een soort sail-thru. Toekomstmuziek natuurlijk, een droom, maar daar zijn wij ondernemers voor. Tot nu toe hebben wij met dit heldere concept goed ons brood kunnen verdienen. Het voelt ook goed om een complete organisatie achter ons te hebben staan. Een team waar we altijd een beroep op kunnen doen. Zo slagen we erin voort te borduren op een letterlijk en figuurlijk gezonde formule. De begeleiding is bovendien vanaf het eerste moment heel goed, met korte lijnen.”  


Voordelen Subway voor franchisenemers


Nederland blijkt een goede voedingsbodem voor het franchiseconcept. Dat er steeds meer ondernemers voor Subway kiezen, komt onder andere door de voordelen die de franchiseformule heeft te bieden. Justin Goes somt op: “Ten eerste de lage investeringskosten. Voor een bedrag tussen de 110.000 en 190.000 euro heeft een ondernemer al een eigen zaak, inclusief verbouwings- en investeringskosten. Potentiële ondernemers moeten wel minimaal een eigen vermogen van 50.000 euro meebrengen om een zaak op te starten. Verder zijn onzeoverheadkosten gering. We koken niet in onze stores, maar bakken alleen brood. Er is geen dure chef, en we kunnen werken met relatief jong personeel, dus de kosten voor werknemers liggen ook niet hoog. Tot slot geven wij onze ondernemers de vrijheid om hun store te runnen zoals zij dat willen, binnen de kaders van het Subway-systeem.”  


SUBWAY®
SUBWAY® is wereldwijd marktleider in de quickservicebranche. Het eerste restaurant startte in 1965 in Bridgeport, Connecticut (Verenigde Staten). Inmiddels is het bedrijf, met ruim 38.000 vestigingen in 100 landen, de grootste en meest succesvolle quickserviceformule ter wereld. Nederland telt momenteel 125 SUBWAY® restaurants. Het streven is om eind 2013 op 175 SUBWAY® restaurants te staan. Bij SUBWAY® restaurants kunnen consumenten terecht voor heerlijke, dagelijks vers gebakken broodjes, die snel worden bereid tegen een kleine prijs. De SUBWAY® formule staat bekend om haar vele gezonde keuzemogelijkheden, waarbij consumenten de voedingswaarden bepalen.  

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.