Franchiseformule: Live Escape

Non-Food - Diversen

Informatie aanvragen

Join us, we build memories

 

Een Escape Room is een ruimte die is ontworpen en gedecoreerd in een thema vol aanwijzingen en puzzels die een groep vrienden, collega’s of familie binnen een uur moet zien op te lossen. Ideaal voor bijvoorbeeld teambuilding of een geweldige avond uit.

Traditioneel is het einddoel van een Escape Room natuurlijk het ontsnappen uit de kamer door uiteindelijk het slot van de laatste deur open te maken.

Wij willen echter een stap verder gaan, we zijn fans van logica en puzzels maar we streven er vooral naar onze gasten een unieke ervaring te bieden.

In 2016 opende Live Escape in Rotterdam een vestiging aan de Westblaak met twee spellen, met deze twee spellen werden we binnen twee maanden de meest geboekte escape room van Rotter-dam. Nu, enkele jaren later, met vier spellen, is Live Escape dat nog steeds.

In 2021 openden we onze tweede vestiging, ditmaal in het centrum van Amersfoort. Hier zijn we gestart met drie spellen en momenteel bouwen we het vierde spel.

 

Banner Live Escape room - Franchise

 

We waren de eersten die werkten met “Dynamic Difficulty”, een voor spelers onmerkbare toevoe-ging aan het spel die maakt dat zowel ervaren spelers als volkomen newbies een optimale ervaring beleven. Wat het is? Een van de geheimen waar jij als franchisenemer van kan profiteren!

Natuurlijk komt er meer bij kijken, maar dankzij de franchiseformule krijg je de unieke kans om te starten zonder fouten en faalkosten. Wij helpen je niet alleen aan ideeën, we leveren ook een com-pleet automatiseringssysteem waardoor het personeel veel tijd heeft om de klanten een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

De marges zijn door onze procesautomatisering veel hoger dan in bijvoorbeeld een horeca-onderneming, terwijl je nooit te maken krijgt met een tekort of overschot aan voorraad, nooit met bederf en nooit afhankelijk bent van leveranciers.

Een samenwerking aangaan met Live Escape betekent een samenwerking aangaan met een jonge onderneming met hele hoge ambities. Live Escape streeft naar een duidelijke marktpositionering aan de bovenkant van de markt.  Iets duurder, nou en? We zijn tenslotte ook beter.

Eigenlijk verkopen we ervaringen. Niet voor niets hanteren we de slogan, ‘A one hour experience, a lifetime memory’.
Actief sinds: 2022
Contractduur: 2x 5 jaar
Vereiste ervaring:

Geen

Type samenwerking: Hard franchise
Aantal medewerkers: 2/3 FTE verdeeld over flex contracten FTE (gemiddeld)
Inkoop: Geen regeling  
Training en opleiding:

Live Escape geeft je begeleiding en coaching bij het toepassen van de formule. In de startfase is deze begeleiding zeer intensief. De gespecificeerde invulling van deze begeleiding en coaching is opgenomen in het hoofdstuk ‘opleiding franchisenemer’. Na de startfase vindt de begeleiding plaats in de vorm van regelmatig contact en bezoeken vanuit het franchisemanagement. Het franchisemanagement zal in het eerste jaar ieder kwartaal bij je langskomen om de huidige status, vragen en eventuele problemen te bespreken. Dit om je zo goed mogelijk op weg te helpen en te laten groeien. Ook in het tweede jaar zal de franchisenemer je niet loslaten en met enige regelmaat bij je langskomen. Ook hierbij geldt de insteek om je te ondersteunen met zaken waar je tegenaan loopt.

Entreegeld: 10.000
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Gemiddelde totale investering: Minimaal 125.000 tot 180.000
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Benodigd eigen vermogen: Minimaal 30.000
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Gemiddelde omzet per vestiging: 300.000 per jaar
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Fee Omschrijving
Marketing fee 5 Procent
Franchise fee 9 Procent
Lid NFV: Geen lid
Lid BFF: Nee
Franchise keurmerk: Nee
Verzorgingsgebied: Aantal inwoners  
Eigen vestigingen: 2
Franchise vestigingen: 0
Totaal vestigingen: 2
Type vastgoed: Anders
Type locatie:  
Oppervlakte BVO: 200/400  

Interesse in Live Escape? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
  • Franchise
  • Non-Food
  • Diversen

Gratis informatie aanvragen

Logo Live Escape

Interesse in Live Escape? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!


Informatie aanvragen

VideoGerelateerd nieuws

Deel deze franchiseformule