Franchiseformule: Gastouderbureau ViaViela

Non-Food - Kinderopvang

Informatie aanvragen

Ben jij deze ondernemer?

Wat houdt het werken als franchisenemer in en over welke competenties moet je beschikken om een succesvolle match te zijn met ViaViela? Je vindt de antwoorden in dit profiel van de ViaViela-ondernemer.

 

Wat ga je doen?

Een ViaViela gastouderbureau bestaat uit een netwerk van zo’n 50 tot 200 gastouders die samen al snel 100 tot 800 kinderen opvangen. Als franchisenemer ben jij de spil tussen al die opvangrelaties.

Klinkt dynamisch? Dat is het ook. Zo maak je je eigen jaarplan en zorg je ervoor dat dit wordt uitgevoerd. Ondertussen ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Dagelijks heb je contact met gastouders en vraagouders. Je brengt ze bij elkaar, sluit nieuwe contracten en beantwoordt vragen. Je werft nieuwe gastouders en vraagouders en zorgt ervoor dat de gastouders kwalitatief goede opvang bieden. Dit doe je door de jaarlijkse risico-inventarisatie van de opvanglocatie, het voeren van evaluatiegesprekken en het ondersteunen van gastouders op pedagogisch vlak.

 

Je profiel

 • Deskundig:
  Je bent deskundig op allerlei vlakken. Je bent handig in gesprekken, kunt jezelf goed presenteren en weet mensen te overtuigen. Daarnaast ben je organisatorisch sterk, weet processen efficiënt in te richten en kunt medewerkers hier op aansturen. Je hebt affiniteit met onze branche, ervaring in kinderopvang is een pré, maar zeker geen noodzaak. Heb je al kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek, dan is dat mooi meegenomen, heb je dat nog niet, dan leren wij het je.
 • Verantwoordelijk
  Jij neemt de verantwoordelijkheid voor het runnen van je eigen gastouderbureau en dus voor de opvang van heel veel kinderen. Je bent verstandig en weet wat je doet. Daarnaast heb je lef, toon je daadkracht en durf je besluiten te nemen. Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor je eigen succes.
 • Ondernemend
  Je hebt zakelijk inzicht en weet wat je moet doen om succesvol te zijn. Je bruist van energie en ideeën om lokaal aan de slag te gaan. Je bent ambitieus, gepassioneerd en wordt gedreven door resultaat. Daarnaast toon je je ondernemerschap door je brede interesse waarmee je gemakkelijk contacten legt, je bent een echte netwerker.

Je basis

Naast de bovenstaande competenties is het belangrijk dat je beschikt over een hbo werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring hebt.

Ondernemen vraagt al je aandacht dus je leefsituatie is stabiel.

Jouw investering

ViaViela hanteert geen basis entree fee. Hoeveel jij zelf in je onderneming investeert, hangt af van de grootte van het gastouderbureau dat je overneemt. Je inbreng uit eigen middelen kan variëren van € 5.000,- tot € 30.000,-. Een eventueel hoger te investeren bedrag kan gefinancierd worden.

Samen ondernemen?

Met zijn tweeën een vestiging exploiteren is bij ViaViela ook mogelijk. Een aantal van onze vestigingen wordt bijvoorbeeld geëxploiteerd door een echtpaar. Door samen te ondernemen bundel je kwaliteiten en kun je de rollen verdelen.

Kennismakingstraject

Ben je enthousiast geworden over het ondernemerschap via ViaViela? Dan gaan we graag met je in gesprek. Want wij zijn nieuwsgierig naar jou en jij wilt vast ook nog meer over ons weten. Ons kennismakingstraject is er dan ook op gericht om elkaar beter te leren kennen! Een aanvraag voor kennismaking kun je direct online indienen, klik hier.
Actief sinds: 2005
Contractduur: 3-5 jaar
Vereiste ervaring:

HBO werk-/denkniveau

Type samenwerking: Soft franchise
Aantal medewerkers: 20-25 hoofdkantoor, 0-5 medewerkers franchisenemers FTE (gemiddeld)
Inkoop: Centraal  
Training en opleiding:

Beschik je nog niet over een afgeronde pedagogische opleiding? Geen probleem. Samen kijken we welke aanvullende pedagogische scholing voor jou van toegevoegde waarde kan zijn. Een van de mogelijkheden is het volgen van een tweedaagse branche-erkende scholing voor bemiddelingsmedewerkers.

Entreegeld: Op aanvraag   ›
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Gemiddelde totale investering: Op aanvraag   ›
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Benodigd eigen vermogen: Op aanvraag   ›
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Gemiddelde omzet per vestiging: Op aanvraag   ›
Omschrijving: Op aanvraag   ›
Fee Omschrijving
Franchise fee Euro

Op aanvraag.

Marketing fee Euro

Op aanvraag.

Lid NFV: Geen lid
Lid BFF: Nee
Franchise keurmerk: Nee
Verzorgingsgebied: Aantal inwoners  
Eigen vestigingen: 4
Franchise vestigingen: 55
Totaal vestigingen: 59
Type vastgoed: Anders
Type locatie:
Oppervlakte BVO: Op aanvraag   ›  

Interesse in Gastouderbureau ViaViela? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
 • Franchise
 • Non-Food
 • Kinderopvang

Gratis informatie aanvragenInteresse in Gastouderbureau ViaViela? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!


Informatie aanvragen

Video

Gerelateerd nieuws

Deel deze franchiseformule