Informatie

Let op: Franchisemarkt 058 is vanwege veranderde coronaregels verplaatst naar maandag 28-Maart 2022. De inschrijving voor deelname blijft gewoon open.

Franchisemarkt 058

Loopt u al een tijdje rond met het idee om uw eigen onderneming in Leeuwarden te beginnen? Bent u van plan binnenkort bij een franchiseformule aan te sluiten als franchisenemer? Of heeft u in de Friese hoofdstad een (winkel)pand, loods of ander vastgoed in bezit dat geschikt lijkt voor het openen van een bepaalde franchiseformule? Kom dan binnenkort weer naar Franchisemarkt 058 om uw marktkansen in Leeuwarden te verkennen.

De 2e editie van Franchisemarkt 058 vindt plaats op maandag 28-Maart 2022 in Grandcafe Z in Leeuwarden. De avond wordt georganiseerd door FranchiseFormules.NL en Stichting Binnenstadsmanagement. Het is een reeks terugkerende bijeenkomsten voor landelijk opererende formule-eigenaren (franchisegevers) en lokaal opererende (aspirant-)franchisenemers, ondernemers, investeerders en vastgoedaanbieders. Ter afsluiting is er volop ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige franchisegevers en/of aan de andere sprekers en experts in de zaal.

Een succesformule starten in Leeuwarden?

De op dat moment geldende corona-regels worden uiteraard gedurende de bijeenkomst door ons in acht genomen. Er is in ieder geval registratieplicht vooraf (zie: Inschrijven voor deelname), er is vaste seating in de zaal op anderhalve meter afstand van elkaar en bij het onderling spreken van elkaar verzoeken wij u vriendelijk zelf de op dat moment gepaste afstand te bewaren.


Leestip!

Jaap Hellinga van de Leeuwarder Courant – Economie redactie schreef een uitvoerig artikel over de 1e editie van Franchisemarkt 058. Lees artikel hierLeeuwarden & Franchise

De stad Leeuwarden bruist en biedt nieuwe bedrijven veel mogelijkheden. Er is een divers aanbod van publiek in het altijd gezellige en drukke centrum. Leeuwarden kent dan ook al een behoorlijk grote vertegenwoordiging van franchiseformules die daarop inspelen. U denkt daarbij natuurlijk in eerste instantie aan de bekende(re) merken zoals Subway, McDonald’s, FEBO of Kentucky Fried Chicken. Maar ook de volgende bedrijven zijn landelijk opererende franchiseformules met franchisenemers in de stad: SPAR City Store, Jumbo, Albert Heijn, Zuivelhoeve, Kaldi, Brownies&Downies, Bakker Bart, Leonidas, Rituals, Used Products, fit20, HEMA, DA Drogisterij, InterToys, DOPPIO, Livera, AMI Kappers, Monkey Town, Welkoop, MultiVlaai, Jamin, Sunday’s, New York Pizza, Domino’s Pizza, Bagels & Beans, La Cubanita, Kvik, Shoeby Fashion, Intersport, The Athlete’s Foot, Primera, Specsavers, Blokker, De Hypotheker, Eijgen Finance, Monuta, Credion, Expert en RegioBank.

Beperkt bovenstaand (onvolledig) overzicht van franchisenemers uit Leeuwarden zich nog tot een stuk of 45 bedrijven, in geheel Nederland zijn door de jaren heen meer dan 850 verschillende franchiseformules ontstaan. In bijna alle sectoren en segmenten van het bedrijfsleven zijn nu formules en franchisenemers actief: van Retail, Horeca, Logistiek, Food, Non-Food, Mode tot aan de Zakelijke-  en Financiële dienstverlening. Veel van die voor u waarschijnlijk nog onbekende formules (uit binnen- en buitenland) hebben een sterke expansiedrang en een wittevlekkenplan waarvan Leeuwarden ook zomaar onderdeel kan zijn.

Een heel breed speelveld dus waar we over praten, dat voor veel (toekomstige) ondernemers uit de omgeving Leeuwarden / Friesland interessant kan zijn. Kende u bijvoorbeeld al snelgroeiende, populaire franchiseformules als BackWerk (Brood & Banket), 30 ML Coffee Roasters, LIVE Escape, Bennigan’s (Amerikaans, Irish Pub formule) City Hub (Opslag & stadsdistributie), Yoghurt Barn (Food-lunchroom), Wayback Burgers (Amerikaans, Premium Burger concept), Chocolate Company of De Beren Bezorgrestaurants?


Tijdens Franchisemarkt 058 zullen een aantal vertegenwoordigers van franchiseformules hun expansieplannen in Leeuwarden komen presenteren. In de komende maanden zullen we via Ondernemend Leeuwarden en het Facebook-platform Welkom in Leeuwarden bekend maken welke franchiseformules er tijdens de 2e editie komen pitchen, maar het betreft in ieder geval landelijk opererende formules die hun vestigingenaanbod willen uitbreiden met een nieuwe locatie in Leeuwarden. Welkom in Leeuwarden zal meer informatie publiceren over deze formules, die dus op zoek zijn naar ambitieuze, (franchise)ondernemers met veel (lokale) marktkennis. Na afloop van de bijeenkomst kunt u direct kennismaken en/of een vervolgafspraak maken met de franchisegever van uw keuze om mogelijke samenwerking te bespreken.Gemeente Leeuwarden

De Gemeente Leeuwarden en Stichting Binnenstadsmanagement maken zich hard voor een sterk, dynamisch en aantrekkelijk centrum. Formules die in andere delen van het land al bewezen succesvol waren, maar nog niet in Leeuwarden gevestigd zijn, kunnen een mooie toevoeging zijn voor het huidige winkelbestand en hier dus in belangrijke mate aan bijdragen.

Binnenstadsmanager Hayo Galema (rechts op foto hieronder) organiseert in de middag voorafgaand aan de 2e editie van Franchisemarkt 058 weer een stadswandeling door de Leeuwarder binnenstad. Franchisegevers / formule-eigenaren die interesse hebben in Leeuwarden kunnen hieraan deelnemen (zie pagina Inschrijven). Ook geeft Hayo een korte toelichting over de ambities en ontwikkelingen van de Friese hoofdstad tijdens het avondprogramma.


Leestip!

Dat Leeuwarden “groeit en bloeit” blijkt ook uit een recente column van Hayo Galema over de bezoekersaantallen aan de binnenstad.
Lees column hier


Vastgoed

Verschillende makelaars en eigenaren van panden in de stad zullen eveneens aanwezig zijn tijdens de avond. Het openen van een nieuwe locatie is voor een franchiseformule altijd een uitgebalanceerd samenspel tussen de formule, de juiste franchisenemer en het selecteren en/of aanpassen van een pand zodat het aan alle eisen, metrages, vergunningen en verwachtingen van de franchiseformule voldoet.  


De do’s en dont’s van franchising

Tijdens Franchisemarkt 058 zal ook Jan-Piet Broersma  aanwezig zijn. Jan-Piet is o.a. eigenaar van de landelijke portal FranchiseFormules.NL. Hij is tevens managing partner van de FranchiseFormules Adviestak, een samenwerkend ondernemersverband van specialisten op franchisegebied. Vanuit zijn bedrijf begeleidt hij al meer dan 20 jaar franchisegevers / formule-organisaties bij de ontwikkeling, expansie en/of professionalisering van hun franchiseformule(s). Dit kunnen bestaande formules zijn of nog op te richten concepten. In het kader van het werven & selecteren van kandidaat-ondernemers spreekt en adviseert Jan-Piet veel (toekomstige) franchisenemers. Onder deze doelgroep bestaat altijd een grote informatie-behoefte. 

Aan Jan-Piet kunt u na afloop vragen welke franchiseformules er op dit moment actief op zoek zijn naar een ondernemer in Leeuwarden of waar u specifiek op moet letten bij het starten van uw eigen franchise-onderneming. Daarnaast komt een franchisenemer uit de stad Leeuwarden aan het woord die zijn ervaringen met het businessmodel franchise én de stad Leeuwarden met u zal delen. In de zaal zitten overigens meestal wel meer bestaande franchisenemers uit Leeuwarden waarmee u ervaringen uit kunt wisselen.

Sprekers van de 1e editie van Franchisemarkt 058 met v.l.n.r. Danny Bults (Bilancio Budget), Anton Klapwijk (Zuivelhoeve Leeuwarden), Hayo Galema (Binnenstadsmanager), Sander Vlaanderen (De Beren), Niels Hoekstra (The Tosti Club Leeuwarden), Rob Hogervorst (IWG / Regus), Stefan Boers (Wayback Burgers), Jan-Piet Broersma (FranchiseFormules.NL), Robert Hoenderdos (Quetzal Nederland) en Eric Weber (EP:Electronic Partner).

E-book Wat is Franchise?

Wilt u voorafgaand aan deze meeting alvast meer inzicht krijgen in het businessmodel Franchise, download dan hier gratis e-Book Wat is Franchise


Programma

18;30-19;00 uur: Koffie / inloop / netwerkmoment

19;00-19;05 uur: Opening door dhr. Jan-Piet Broersma, FranchiseFormules.NL

19;05-19;15 uur: Dhr. Hayo Galema, Stichting Binnenstadsmanagement

19;15-19;45 uur: Presentatie Live Escape (Jesse van der Lely)
                                               (Vragenronde)

19;45-19;55 uur: Pitch franchiseformule ..
19;55-20;05 uur: Pitch franchiseformule ..

PAUZE / Netwerkmoment

20;30-21;00 uur: Presentatie Chocolate Company (Babs Jansen)
                                              (Vragenronde)

21;00-21;15 uur: Franchisenemer uit Leeuwarden: Niels Hoekstra (The Tosti Club)
21;15-21;30 uur: Afsluiting / vragenronde / w.v.t.t.k.

21:30 uur-22:00 uur: Borrel / Netwerkmoment.Datum / lokatie

Maandag 28-Maart 2022.

Grandcafe Z, Zaailand 106 Leeuwarden.Contact

Het serviceteam van FranchiseFormules.NL staat klaar om al uw vragen over Franchisemarkt 058 te beantwoorden.

)