Informatie

Een succesformule starten in Leeuwarden?

Loopt u al een tijdje rond met het idee om uw eigen onderneming in Leeuwarden te beginnen? Bent u van plan binnenkort bij een franchiseformule aan te sluiten als franchisenemer? Of heeft u een (winkel)pand, loods of ander vastgoed in bezit dat geschikt lijkt voor het openen van een bepaalde franchiseformule? Kom dan op woensdag 29 januari a.s. van 19.00 tot 21.30 naar Franchisemarkt 058 om uw marktkansen in Leeuwarden te verkennen.

De avond vindt plaats in het Boutique Hotel Catshuis (naast Fire Café) op de Nieuwestad 49 en wordt georganiseerd door FranchiseFormules.NL, de Gemeente Leeuwarden, Stichting Binnenstadsmanagement en Welkom in Leeuwarden. Het is de eerste van een reeks terugkerende bijeenkomsten voor landelijk opererende formule-eigenaren (franchisegevers) en lokaal opererende (aspirant-)franchisenemers, ondernemers, investeerders en vastgoedaanbieders. Ter afsluiting vindt er een gezellige borrel plaats met volop ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige franchisegevers en/of aan de andere sprekers en experts in de zaal.Leeuwarden & Franchise

De stad Leeuwarden bruist en biedt nieuwe bedrijven veel mogelijkheden. Er is een divers aanbod van publiek in het altijd gezellige en drukke centrum. Leeuwarden kent dan ook al een behoorlijk grote vertegenwoordiging van franchiseformules die daarop inspelen. U denkt daarbij natuurlijk in eerste instantie aan de bekende(re) merken zoals Subway, McDonald’s, FEBO of Kentucky Fried Chicken. Maar ook de volgende bedrijven zijn landelijk opererende franchiseformules met franchisenemers in de stad: SPAR City Store, Jumbo, Albert Heijn, Zuivelhoeve, Kaldi, Brownies&Downies, Bakker Bart, Leonidas, Rituals, Used Products, fit20, HEMA, DA Drogisterij, InterToys, DOPPIO, Livera, AMI Kappers, Monkey Town, Welkoop, MultiVlaai, Jamin, Sunday’s, New York Pizza, Domino’s Pizza, Bagels & Beans, La Cubanita, Shoeby Fashion, Intersport, The Athlete’s Foot, Primera, Specsavers, Blokker, De Hypotheker, Eijgen Finance, Monuta, Credion, Expert en RegioBank.

Beperkt bovenstaand (onvolledig) overzicht van franchisenemers uit Leeuwarden zich nog tot een stuk of 45 bedrijven, in geheel Nederland zijn door de jaren heen meer dan 850 verschillende franchiseformules ontstaan. In bijna alle sectoren en segmenten van het bedrijfsleven zijn nu formules en franchisenemers actief: van Retail, Horeca, Logistiek, Food, Non-Food, Mode tot aan de Zakelijke-  en Financiële dienstverlening. Veel van die voor u waarschijnlijk nog onbekende formules (uit binnen- en buitenland) hebben een sterke expansiedrang en een wittevlekkenplan waarvan Leeuwarden ook zomaar onderdeel kan zijn. Een recent en relevant voorbeeld hiervan is de snelgroeiende formule The Tosti Club, dat binnenkort een nieuwe vestiging opent met een ambitieuze ondernemer aan de Nieuwestad. Ook deze franchisenemer, Niels Hoekstra, zal aanwezig zijn bij de bijeenkomst om zich alvast even aan u voor te stellen. Na afloop kunt u met hem “sparren” over zijn toekomstplannen en hem vragen waarom hij koos voor het openen met deze specifieke formule in Leeuwarden.

Een heel breed speelveld dus waar we over praten, dat voor veel (toekomstige) ondernemers uit de omgeving Leeuwarden / Friesland interessant kan zijn. Kende u bijvoorbeeld al snelgroeiende, populaire franchiseformules als BackWerk (Brood & Banket), Copperbranch (Canadees, healthy fastfood), BoConcept (Deens, Woninginrichting & Meubelen), Bennigan’s (Amerikaans, Irish Pub formule) City Hub (Opslag & stadsdistributie), Yoghurt Barn (Food-lunchroom), Wayback Burgers (Amerikaans, Premium Burger concept), Regus / IWG, Quetzal de Chocoladebar of De Beren Bezorgrestaurants?


Tijdens Franchisemarkt 058 zullen een aantal vertegenwoordigers van franchiseformules hun expansieplannen in Leeuwarden komen presenteren. Binnenkort zullen we via het Facebook-platform van Welkom in Leeuwarden bekend maken welke franchiseformules er tijdens de 1e editie komen pitchen, maar het betreft in ieder geval landelijk opererende formules die hun vestigingenaanbod willen uitbreiden met een nieuwe locatie in Leeuwarden. Welkom in Leeuwarden zal meer informatie publiceren over deze formules, die dus op zoek zijn naar ambitieuze, (franchise)ondernemers met veel (lokale) marktkennis. Na afloop van de bijeenkomst kunt u direct kennismaken en/of een vervolgafspraak maken met de franchisegever van uw keuze om mogelijke samenwerking te bespreken.Gemeente Leeuwarden

De Gemeente Leeuwarden en Stichting Binnenstadsmanagement maken zich hard voor een sterk, dynamisch en aantrekkelijk centrum. Formules die in andere delen van het land al bewezen succesvol waren, maar nog niet in Leeuwarden gevestigd zijn, kunnen een mooie toevoeging zijn voor het huidige winkelbestand en hier dus in belangrijke mate aan bijdragen. Daarom zullen ook binnenstadsmanager Hayo Galema en Hessel Bij de Leij (Gebiedszaken, Economie en Bedrijfsvoering) een toelichting geven tijdens het programma op 29 Januari.


Vastgoed

Verschillende makelaars en eigenaren van panden in de stad zullen eveneens aanwezig zijn tijdens de avond. Het openen van een nieuwe locatie is voor een franchiseformule altijd een uitgebalanceerd samenspel tussen de formule, de juiste franchisenemer en het selecteren en/of aanpassen van een pand zodat het aan alle eisen, metrages, vergunningen en verwachtingen van de franchiseformule voldoet.  


De do’s en dont’s van franchising

Tijdens Franchisemarkt 058 zal ook Jan-Piet Broersma  aanwezig zijn. Jan-Piet is o.a. eigenaar van de landelijke portal FranchiseFormules.NL. Hij is tevens managing partner van de FranchiseFormules Adviestak, een samenwerkend ondernemersverband van specialisten op franchisegebied. Vanuit zijn bedrijf begeleidt hij al meer dan 20 jaar franchisegevers / formule-organisaties bij de ontwikkeling, expansie en/of professionalisering van hun franchiseformule(s). Dit kunnen bestaande formules zijn of nog op te richten concepten. In het kader van het werven & selecteren van kandidaat-ondernemers spreekt en adviseert Jan-Piet veel (toekomstige) franchisenemers. Onder deze doelgroep bestaat altijd een grote informatie-behoefte. 

Aan Jan-Piet kunt u na afloop vragen welke franchiseformules er op dit moment actief op zoek zijn naar een ondernemer in Leeuwarden of waar u specifiek op moet letten bij het starten van uw eigen franchise-onderneming. Daarnaast komt Anton Klapwijk, franchisenemer van formule Zuivelhoeve, aan het woord die zijn ervaringen met het businessmodel franchise én de stad Leeuwarden met u zal delen. In de zaal zitten overigens meer bestaande franchisenemers uit Leeuwarden waarmee u ervaringen uit kunt wisselen.

Wilt u voorafgaand aan deze meeting alvast meer inzicht krijgen in het businessmodel Franchise, download dan hier gratis e-Book Wat is Franchise


Programma

18;30-19;00 uur: Koffie / inloop / netwerkmoment

19;00-19;05 uur: Dhr. Jan-Piet Broersma, FranchiseFormules.NL

19;05-19;15 uur: Dhr. Hayo Galema, Stichting Binnenstadsmanagement

19;15-19;30 uur: Dhr. Stefan Boers, Wayback Burgers
                                               (Vragenronde)

19;45-19;55 uur: Dhr. Rob Hogervorst, IWG / Regus
19;55-20;05 uur: Dhr. Danny Bults, Bilancio Budget
20;05-20;15 uur: Dhr. Eric Weber, EP: Electronic Partner

PAUZE / Netwerkmoment

20;30-20;45 uur: Dhr. Robert Hoenderdos, Quetzal de Chocoladebar
                                              (Vragenronde)

21;00-21;15 uur: Franchisenemer Anton Klapwijk, Zuivelhoeve
21;15-21;30 uur: Franchisenemer Niels Hoekstra, The Tosti Club

21:30 uur-22:00 uur: Afsluiting / Borrel / Netwerkmoment.Datum / lokatie

Woensdag 29 Januari 2020, 18;30 – 21;30 uur.

Boutique Hotel Catshuis
Nieuwestad 49 Leeuwarden


Voor bereikbaarheid met de auto: Parkeren in P Oldehove. Loop helemaal door de Kleine Kerkstraat. Boutique Hotel Catshuis bevindt zich links om de hoek (trap oplopen).


Contact

Het serviceteam van FranchiseFormules.NL staat klaar om al uw vragen over Franchisemarkt 058 te beantwoorden.

)