Zaterdag 8 september a.s. aardappeloogstdag Bram Ladage

Datum: september 3, 2012

Bram Ladage bakt al sinds 1967 ouderwets lekkere patat van piepers die eergisteren nog in de grond zaten. Het van origine Rotterdamse familiebedrijf gaat er prat op gezond te frituren en alleen gebruik te maken van net geoogste aardappels. De meeste patatliefhebbers hebben echter geen idee welke weg de aardappel heeft afgelegd voordat deze goudgeel gebakken in een puntzak belandt. Daarom organiseert Bram Ladage op 8 september Bram’s aardappeloogstdag op een echte aardappelboerderij in Numansdorp, dat voor een dagje wordt omgedoopt tot NuBramsdorp. Een informatieve en educatieve dag waarbij jong en oud door de boer worden meegenomen om eigen knollen te steken. Daarnaast kunnen bezoekers zien, proeven en ervaren hoe de friet-aardappel direct van het land wordt verwerkt tot een heerlijke puntzak verse handgesneden patat.

Zelf aardappels rooien
Om Bram’s aardappeldag symbolisch te starten zal het eerste kratje nieuwe aardappels worden geveild, door Bram Ladage zelf. De opbrengst van dit eerste kratje verse piepers gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Kinderen en volwassenen kunnen hierna ontdekken hoe aardappelen gerooid worden, de indrukwekkende aardappelrooimachines bekijken en natuurlijk samen met de boer het land op om de nieuwe aardappels te oogsten. Deze piepers worden ter plekke verwerkt in één van de rijdende keukens tot een patatje dat natuurlijk ook geproefd moet worden. Voor oplettende jeugdige aardappelrooiers valt er tevens iets te winnen: op het land zijn dertig gouden aardappels verstopt die goed zijn voor een jaar lang één  gratis Brammetje per week! Onder de dertig geluksvogels wordt er bovendien twee keer een entree met het hele gezin naar Disneyland Parijs verloot.

Bram Ladage aardappeloogstdag zaterdag 8 september 2012

Over Bram Ladage
Bram Ladage is een nuchter Rotterdams bedrijf en bakt nu al meer dan 45 jaar ambachtelijke friet. De formule is van één simpele marktkraam uitgegroeid tot een heuse franchiseonderneming. Bijzonder is dat alleen medewerkers die het zogeheten ‘Ladage hart’ bezitten in aanmerking komen om een filiaal op franchisebasis te openen of voort te zetten. Dit doet Bram Ladage al ruim 20 jaar en daarmee is het een echt ‘familiebedrijf’. De directie bestaat uit Bram, neef Rocco en zoon Wesley Ladage. Samen met 23 franchisenemers hebben ze één passie: “liefde voor een mooie zak patat”. zegt Rocco Ladage. “Ze zijn er trots op om mooie, lekkere en smeuïge patat te maken. Maar”, weet hij ook, “voordat je dát helemaal in de vingers hebt, ben je zo twee jaar verder.” De formule telt 30 winkels met name in de regio Rotterdam en in de Randstad. De Broodexpress, Ezprezzo en Ladage Events zijn ook van de hand van Bram Ladage. De patat van Bram Ladage past, als je het met mate eet, binnen een verantwoord voedingspatroon. Bram Ladage is al voor het 3e jaar sponsor van de Wednesday Night Skate in Rotterdam om te laten zien dat lekker eten en bewegen ook verantwoord en leuk kunnen zijn.

Voor meer informatie over Bram Ladage: www.ladage.nl

Bron: Bram Ladage

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.