Wederom krimp voor modebranche

Datum: oktober 30, 2012

Mode- en schoenenformules hebben hun omzet in het derde kwartaal van 2012 opnieuw zien dalen. Ondernemers in damesmode hadden te maken met een omzetdaling van 8,3 procent. Collega’s in de herenmode incasseerden een afname van 7,3 procent. Alleen schoenenretailers en winkels in baby- en kindermode zagen hun omzet met respectievelijk 0,3 en 2,6 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van CBW-Mitex.

Volgens voorzitter Jan Meerman is de daling vooral toe te schrijven aan het negatieve consumentenvertrouwen. “Het nieuwe kabinet zal er vanaf de eerste dag alles aan moeten doen om het consumentenvertrouwen te winnen”, aldus Meerman. “Zonder maatregelen om de binnenlandse economie te stabiliseren, ontbreekt het aan een basis voor herstel van consumentenvertrouwen en zullen de bestedingen niet stijgen.”

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_30_oktober_2012.htm#modefranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.