Website Koopplein.nl onderging metamorfose

Datum: juli 7, 2013

Gebruikers van Koopplein.nl reageerden dinsdagochtend geschrokken: hun lokale, digitale marktplaats was enige tijd uit de lucht. Dat bleek nodig om de ingrijpende migratie van Koopplein.nl naar de nieuwe website mogelijk te maken. Op alle fronten zijn aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd, waardoor het fundament staat als een huis en de weg is vrijgemaakt voor nieuwe toepassingen.
 
Ruim een jaar is er achter de schermen door een team van Koopplein.nl en externe programmeurs en ontwikkelaars gewerkt aan de nieuwe website. Een megaklus, gezien de omvang van de website, die 266 lokale varianten heeft en honderdduizenden advertenties bevat van particulieren en bedrijven. Koopplein.nl is de grootste lokale handelssite van Nederland. Meest zichtbaar is de vernieuwde huisstijl. De kleuren blauw en groen zijn gehandhaafd, maar de ‘look and feel’ van de website zijn gemoderniseerd, waardoor een rustiger, overzichtelijker beeld ontstaat.
 
Fundament

De meeste aanpassingen zijn echter niet direct zichtbaar. “De basis van de oude website was te gering om op door te bouwen. Je moet het zien als een huis: het fundament van een kleine woning is ongeschikt om er een villa van te maken. Als je links een raam vervangt, valt er rechts een deur uit. Dan is renovatie niet meer mogelijk en moet je kiezen voor complete nieuwbouw. De nieuwe website is vanaf de basis opnieuw opgebouwd. Er is rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen en nieuwe toepassingen”, licht algemeen directeur Kees-Jaap van der Kooi toe. De website Koopplein.nl is sneller en beter vindbaar in de zoekmachines. De gebruiksmogelijkheden zijn vergroot. Zo kunnen aanzienlijk meer foto’s worden geplaatst in rubrieksadvertenties, die bovendien groter worden afgebeeld en eenvoudig van plek verwisseld kunnen worden. Ook kan in de zoekfunctie nu worden geselecteerd op nieuw of gebruikt en particulier of bedrijf.
 
Presentatie

De circa 80 licentienemers van de formule kregen vorige week een voorproefje van de nieuwe software. Ook zij profiteren van de innovaties, want de beheersfuncties zijn eveneens uitgebreid en verbeterd. De nieuwe website werd gerealiseerd door het Alkmaarse IT-bedrijf QBall Internet BV. Drie ontwikkelaars en een projectmanager zijn ruim een jaar fulltime bezig geweest met de opbouw en aanpassing van de techniek achter de website. Nu de basis staat, wordt gestart met de implementatie van nieuwe toepassingen die in de komende periode beschikbaar komen.
 
Licentienemers gezocht

Zoals gezegd blijft Koopplein.nl groeien en waaiert onze formule uit over heel Nederland. Wil je ook een eigen bedrijf starten? Twijfel niet langer en stap nu in bij Koopplein.nl! Lekker werken vanaf huis in je eigen omgeving. Zelf je werktijden bepalen, zonder langlopende contracten of hoge investeringen. Bekijk onze korte informatiefilm om te zien hoe het werkt.
 

 


')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.