Tweede ibis Styles hotel opent deuren in Amsterdam

Datum: december 30, 2012

Accor Hotels heeft op 21 december een 10-jarige franchiseovereenkomst getekend voor een tweede ibis Styles hotel in Amsterdam. De franchisenemer is voormalig hotel Linda van de Win Hotelgroep. Dankzij de overeenkomst kan het hotel gebruik maken van het sterke “ibis”-merk dat in 55 landen wordt gevoerd, en leider is in het economy-segment. Het inmiddels volledig gerenoveerde ibis Styles hotel heeft een restyling ondergaan en krijgt de naam “ibis Styles Amsterdam Amstel”. Het nieuwe ibis Styles hotel telt 45 kamers en ligt aan de Stadhouderskade in het centrum van Amsterdam.

Accor’s Director Hotel Development & Franchise Rudolph Schöningh is verheugd over de samenwerking met Win Hotels. “Met deze samenwerking verstevigen wij onze positie in de Amsterdamse binnenstad, waar wij  in 2013 nog drie ibis Styles hotels willen openen.” Chang Lin van de Win Hotelgroep ziet de samenwerking met Europa’s huidige hoteloperator positief tegemoet en beschouwt het loyaliteitsprogramma “Le Club Accor” als groot voordeel. Het nieuwe ibis Styles hotel gaat gebruik maken van Accor’s reserveringssysteem waardoor het hotel wereldwijd op de kaart wordt gezet.

Accor Hotels heeft in de afgelopen jaren in het kader van de zogeheten “asset right”-strategie, 150 miljoen euro geïnvesteerd in hotels in eigendom. Accor Hotels zet daarmee in op groei via het franchisemodel. De competenties van Accor Hotels op gebied van hotelmanagement en haar distributiesysteem worden hierbij ter beschikking gesteld aan ambitieuze franchisenemers.

Het nieuwe ibis Styles hotel is vanaf 27 december 2012 geopend.

Op basis van de nieuwe dynamiek van de budgetmerken van Accor – de eerste hotelketen met wereldwijd meer dan 4200 hotels in 90 landen – wordt ibis in een nieuw jasje gestoken. Voorbeelden van de belangrijkste innovaties zijn de nieuwe bedden en de restyling van de publieke ruimten. Deze maatregelen illustreren de 24 uursservice die zo kenmerkend is voor het merk evenals voor de waarden van ibis: comfort en bereikbaarheid. ibis is het eerste hotelmerk dat ISO 9001-gecertificeerd is – 84% van de keten is in het bezit van dit certificaat – op basis van de professionaliteit en betrouwbaarheid. Meer dan een derde van de ibis-keten is eveneens ISO 14001-gecertificeerd, waaruit blijkt dat het merk zich actief inzet voor een beter milieu. ibis is in 1974 opgericht. Tegenwoordig is de hotelketen Europees marktleider in de budget-hotelsector en de vierde keten in de categorie met wereldwijd 957 hotels en meer dan 117.000 kamers in 55 landen.

Bron: Accor Nederland

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.