Tom Heidman vertrekt als directievoorzitter C1000

Datum: februari 22, 2012

Gelijktijdig met het bericht dat de NMa de fusie tussen Jumbo en C1000 heeft goedgekeurd, is bekend geworden dat Tom Heidman vertrekt als directievoorzitter van C1000. Zijn functie zal worden overgenomen door huidig financieel directeur Joost Sliepenbeek. Jumbo moet in 18 plaatsen met één winkel het veld ruimen om C1000 definitief over te mogen nemen. In deze plaatsen moet een Jumbo- of C1000-winkel aan een door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) aan te wijzen concurrent worden verkocht, opdat de consument voldoende keuzemogelijkheden overhoudt. De NMa gaat onder deze voorwaarde akkoord met de overname door Jumbo van ruim 400 winkels van C1000. Jumbo heeft besloten haar oorspronkelijke overnameplan te wijzigen nadat de NMa constateerde dat de overname in 18 plaatsen de concurrentie mogelijk zou beperken. Op landelijk niveau ziet de NMa geen concurrentieproblemen ontstaan. Het marktaandeel van Jumbo is na de overname relatief beperkt en er zijn sterke concurrenten actief. In de volgende plaatsen moet Jumbo een winkel verkopen: Baarle-Nassau, Beilen, Bleiswijk, Bunschoten-Spakenburg, Dedemsvaart, Deurne, Dokkum, Grave, Heeswijk-Dinther, Kampen, Meerssen, Meijel, Oirschot, Raalte, Raamsdonksveer, Surhuisterveen, Ter Apel en Zuidlaren.

Tom Heidman over zijn vertrek: “In de afgelopen maanden hebben we de gelegenheid gehad om op hele constructieve wijze van gedachten te wisselen over invulling van het bestuur van de nieuwe organisatie. Ik ben daarbij tot de conclusie gekomen dat we in een situatie zouden kunnen komen waarbij er ’twee kapiteins op een schip’ zijn. Dat zou voor niemand goed zijn. Ik heb dit kenbaar gemaakt en in goed overleg met de overige bestuursleden besloten dat nu de overname helemaal rond is, dit het beste moment is om het bedrijf te verlaten. Ik laat een prachtbedrijf met geweldige mensen en ondernemers achter. Ik wens Frits, Ton, Joost en alle anderen alle goeds en heel veel succes bij het verder uitbouwen van de grootste ondernemersretailer van Nederland.”

Bron: Franchiseplus
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Tom-Heidman-vertrekt-als-directievoorzitter-C1000.html 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.