Toiletformule 2theloo trekt geld aan voor expansie

Datum: juli 3, 2013

Investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners heeft een belang verworven in de internationale toiletwinkelketen 2theloo. De nieuwe aandeelhouder zal expertise en kapitaal ter beschikking stellen om de huidige internationale expansie verder te versnellen.

2theloo opende haar eerste toiletwinkel in 2011 in de Kalverstraat in Amsterdam. Inmiddels telt de onderneming circa 100 vestigingen verspreid over 8 landen. Het internationale groeiplan voorziet er in om de komende 3 tot 5 jaar te groeien naar circa 2.500 vestigingen wereldwijd. De toiletwinkels zijn te vinden in binnensteden, op Shell tankstations, treinstations en in winkelcentra. Naast het implementeren van het concept in deze focus gebieden zal 2theloo zich de komende jaren toe leggen op het verder uitbreiden en ontwikkelen van het private label assortiment voor zijn eigen winkels maar ook voor derden. Dit laatste, ter ondersteuning van de ambitie verder uit te groeien tot wereldwijd marktleider rondom de toilet ervaring.

Over 2theloo

2theloo is een toiletconcept dat zich onderscheidt door unieke wc-­‐designs en een retail assortiment met aanverwante hygiëne producten. De onderneming is in 2011 opgericht door Eric Treurniet (CEO) en Almar Holtz (COO) en laat sindsdien een explosieve groei zien. De toiletwinkels van 2theloo zijn te vinden in binnensteden, winkelcentra en tank-­‐ en treinstations in Nederland, Spanje, Polen, Israël, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland en België. De komende maanden zullen vestigingen in onder andere Zuid Afrika, Portugal, Frankrijk, Verenigde Staten, Rusland, Tsjechie en Slowakije volgen.

Eric Treurniet/Almar Holtz: ‘Met de toetreding van Avedon zijn wij in staat om de internationale ambities van 2theloo verder te versnellen en halen de benodigde ondersteuning en ervaring binnen voor de internationale expansie’.

Over Avedon Capital Partners

Avedon is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met vestigingen in Den Haag en Düsseldorf. Avedon richt zich op het verstrekken van groeikapitaal aan kleine en middelgrote ondernemingen met een leidende positie in een industrie in combinatie met een sterk, gedreven en gecommitteerd management. Avedon biedt ondersteuning bij het waarmaken en verder vergroten van het internationale groeipotentieel van ondernemingen door, onder andere, expertise met betrekking tot het opschalen van de organisatie in combinatie met de uitrol van vestigingen, ‘buy-­‐and-­‐build’ of geografische expansie strategieën.

Michel Verhoog (Avedon Capital Partners): ‘Wij zijn enorm verheugd met de investering in 2theloo vanuit ons nieuwe investeringsfonds. 2theloo is dé marktleider met een uniek concept en positionering en een breed scala aan internationale groeimogelijkheden. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met het management om de ambitieuze groeidoelstellingen van de onderneming te realiseren’.

2theloo werd in de transactie bijgestaan door Lindenaar & Co Corporate Finance en de Breij Evers en Boon Advocaten. Avedon werd bijgestaan door Lexence Advocaten, E&Y, Egon Zehnder en JSA Tax Consultancy. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.