Terugblik op Global Master Franchise Forum 2012

Datum: april 4, 2012

Van 22 tot 25 maart organiseerde Franchise Pool International een conferentie in Venetië, het Global Master Franchise Forum, waarbij 23 internationale franchiseformules zich presenteerden aan franchise consultants uit 27 Europese landen. De formules kwamen zowel uit Europa als uit Amerika en Australië. Hun activiteiten zijn zeer divers, van thuiszorg tot cosmetica en van het machinaal vervaardigen van ijssculpturen tot het remanufacteren van wielen. “14 van de formules hebben serieuze plannen om zich binnen nu en 2 jaar in Nederland te vestigen. Vrijwel alle formules zoeken een Master franchisee, sommige werken uitsluitend met ‘direct franchise’ of bieden beide mogelijkheden”, aldus Marten van Maastrigt van De Franchiser. Door de diversiteit van de formules is er voor elk wat wils. Ook zijn de benodigde investeringen zeer uiteenlopend; in enkele gevallen kan voor veel minder dan € 100.000 al van start worden gegaan, bij andere formules is de eerste investering meer dan € 500.000. Nederlandse franchiseformules hebben zich deze keer niet gepresenteerd, het initiatief krijgt zeker een vervolg, dus wellicht maken ook Nederlandse formules volgend jaar op deze manier de sprong naar groei in Europa.

Bron: Franchiseplus
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Terugblik-op-Global-Master-Franchise-Forum-2012.html 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.