Supermarkt-franchisers tezamen tegen franchisegevers

Datum: september 17, 2012

Onlangs hebben enkele franchisenemers van supermarkten GVF opgericht: een vereniging die de belangen behartigt van aangesloten leden. Leden zijn franchisenemers van Albert Heijn, Jumbo, Gall & Gall (alhoewel geen supermarkt) Plus en C1000. De oprichting van GVF is bekrachtigd met een studiereis naar Istanbul. De voorzitter van GVF wordt de bekende ondernemer en franchisenemer van Albert Heijn Gerard van den Tweel (zie foto).

Van den Tweel is dit jaar herhaaldelijk in het nieuws geweest onder andere in verband met opening van de eerste Van den Tweel Supermarket op Bonaire en plannen voor supermarkten op Aruba en Curaçao.  Van den Tweel heeft vier Albert Heijns in de omgeving Nijkerk, Albert Heijn wil graag de huurcontracten van de panden overnemen om grip te houden op deze locaties. Voormalig directeur C1000 Tom Heidman wordt als adviseur van GVF genoemd. GVF wil voor de belangen opkomen van haar leden en voorkomen dat zij onderling tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_11_september_2012.htm#gfvFranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.