STYB ontwikkelt app voor franchise ondernemingen

Datum: augustus 29, 2013

‘Stick To Your Business’. Dat is het motto van STYB Bedrijfsondersteuning. Bij STYB, gevestigd in Borculo, is ‘Bemoei je met je eigen zaken’ geen terechtwijzing, maar een welgemeend advies. Want alleen als ondernemers zich met hun eigen zaken bemoeien, kunnen ze toegevoegde waarde leveren voor hun klanten. Van de ballast moeten ze zo snel mogelijk af, is de filosofie van STYB.

Strategisch partner

STYB werkt met AFAS. Dankzij dit softwaresysteem kan het bedrijf op elk moment een volledig bijgewerkte administratie leveren aan klanten. En vanuit die basis is interpretatie van de cijfers mogelijk en het geven van advies. Zo vult STYB het strategisch partnerschap in richting klanten.

Franchisers

In haar bedrijfsvoering richt STYB zich op het MKB in de persoonlijke verzorging, zoals drogisterijen en kappers én op franchisers. ‘Als je een winkel hebt, wil je aan het einde van de maand meteen de resultaten zien. Dat geldt in deze crisistijd nog sterker omdat de omzet onder druk staat. Wij kunnen dat voor één winkel inzichtelijk maken, maar ook voor een hele franchiseketen’, zegt Ramon van Uden, technisch directeur van STYB.

Als je de gegevens van 75 winkels tegelijk op wilt leveren, heb je een geïntegreerd pakket nodig waarin alle functionaliteiten zoveel mogelijk gekoppeld zijn. Van Uden: ‘We wilden geen gegevens overtikken, maar een alles-in-één systeem.’

App als paradepaardje

Een innovatief onderdeel van de dienstverlening van STYB is de app die het bedrijf onlangs voor klanten heeft ontwikkeld. ‘Ons paradepaardje’, zegt Patrick Hermans, commercieel directeur van STYB. ‘Een koppeling met AFAS die allerlei rapportages laat zien: omzet, resultaatrekening, de verhouding van de omzet tot de norm, huisvestingskosten en noem maar op. De app is geschikt voor elke individuele klant of winkel, maar de app geeft franchisecoaches of -gevers ook een overzicht, in cijfers en grafieken, van al hun winkels die wij samen met hen kunnen interpreteren. Het is een instrument waarmee onze klanten echt kunnen sturen. Ze zijn er laaiend enthousiast over.’

Delen

De app werkt op een smartphone of tablet. De app is niet in de appstore verkrijgbaar maar via www.styb.nl. ‘Wij staan ervoor open dit te delen met concullega’s’, zegt Van Uden. ‘Waarbij wij zorgen voor de invoer en de app en zij op basis daarvan de advisering kunnen doen. Voorwaarde is wel dat accountants en hun klanten werken met AFAS, want dat is onze basis, dat is onze kracht.’ Hermans: ‘Alleen als je de basis op orde hebt, dus een altijd bijgewerkte administratie, heeft de app nut.’ 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.