Straetus incasso start initiatief tegen roekeloze kredietverstrekking

Datum: juni 17, 2012

Het is zo verleidelijk, de mooie aanbiedingen van webwinkels of de verkoopprogramma’s op tv. Je hoeft je stoel er niet voor uit, een paar klikken op de computer en je hebt (op rekening) een nieuwe TV, een gereedschapset of een paar nieuwe schoenen aangeschaft. Maar had je het eigenlijk wel nodig en kan je het je wel veroorloven?

Veel consumenten doen online en op rekening impulsaankopen die ze gezien hun financiële situatie misschien beter niet hadden kunnen doen. Eigenlijk weten ze dat ook wel, maar is het zo verleidelijk en het gaat zo makkelijk en… het is op rekening.

IkWilGeenKrediet.nlHet risico is wel dat zij door hun aankoopgedrag rekeningen niet kunnen betalen en er vervolgens een incassobureau op de stoep staat om die alsnog te innen. En dat betekent weer extra kosten. Straetus Incasso wil de consument hiervoor behoeden en is een initiatief tegen roekeloze kredietverstrekking gestart: IWGK, Ik Wil Geen Krediet! (ikwilgeenkrediet.nl).

Mensen kunnen zich bij het IWGK laten opnemen in een databestand en daarmee aangeven dat zij niet op rekening aankopen willen doen. Maar ook budgetcoaches of bezorgde ouders kunnen terecht bij het IWGK. Zijn er voldoende aanmeldingen, dan wil directeur Emile Spruijt van Straetus Incasso met die lijst naar webwinkels stappen en er bij hen op aandringen mensen die op de lijst staan niet op afbetaling te laten kopen. “Het werkt een beetje als het BKR, het bureau kredietregistratie, maar dan op vrijwillige basis”, aldus Spruijt. Met dit initiatief wil hij webwinkels en verkoopprogramma’s stimuleren maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Bron: Straetus Incasso

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.