Straetus Incasso en Used Products gaan samenwerken

Datum: oktober 10, 2012

Straetus Incasso wil het mensen makkelijk maken hun schulden af te betalen met overtollige spullen of apparaten die ze toch nooit gebruiken. Het is daarom gaan samenwerken met Used Products dat gebruikte goederen en sieraden opkoopt en verkoopt.

Het idee is heel simpel: wie via Straetus een schuld moet afbetalen, kan aan Used Products gebruikte maar nog goede spullen verkopen. Op vertoon van de incassobrief van Straetus, betaalt  Used Products de opbrengst direct uit aan Straetus.

Directeur Emile Spruijt van Straetus Incasso denkt dat dit vooral uitkomst kan bieden voor mensen met schulden die moeite hebben zich aan een betalingsregeling te houden. Hij ziet het aantal debiteuren dat zich niet stipt houdt aan de betalingstermijnen de laatste tijd toenemen.

“Mensen met problematische schulden geleiden wij al redelijk snel door richting schuldhulpverlening. Maar er lijkt een groeiend aantal schuldenaren dat niet tot die groep behoort, maar wel meer dan eens met een incassobureau in aanraking komt..”

Spruijt hoopt dat mensen zich dankzij de afspraken tussen Straetus en Used Products bewuster worden van de mogelijkheden die het verkopen van hun overtollige of luxe goederen biedt. Als zij nog niet definitief afscheid willen nemen van hun bezittingen, kunnen zij ze ook bij Used Products belenen.

Used ProductsUsed Products koopt onder andere laptops, computers, camera’s, goud(en) sieraden, horloges, gsm’s, huishoudelijke artikelen en fietsen en scooters in. Maar met meubels, witgoed, kleding, boeken, kinderwagens of auto-accessoires kunnen mensen er niet terecht. Het is net als Straetus Incasso een franchise-onderneming en bestaat sinds 1997. Used Products heeft inmiddels circa veertig vestigingen. Onder andere vanwege dit grote aantal vestigingen heeft Straetus gekozen voor samenwerking met Used Products. “Maar ook omdat er in de winkels een relaxte sfeer hangt die ons aanspreekt”, zegt Spruijt. “Een belangrijke overeenkomst tussen onze bedrijven is dat wij geen oordeel hebben klaar liggen.”

Bron: Straetus Incasso

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.