Schoenenreus dreigt om te vallen

Datum: januari 14, 2013

Schoenenreus heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter. Met ruim 200 vestigingen in Nederland en België is de discounter een van Nederlands grootste retailers in de schoenensector, maar zit nu dicht tegen failisement aan. Volgens de bewindvoerder, Geurt te Biesebeek van het kantoor Aben & Slag Advocaten, zijn een teruglopende omzet, veroorzaakt door de eurocrisis, de concurrentie van onlinewinkels en een teruglopend consumentenvertrouwen de oorzaak.

De onderneming is eigendom van de investeerders Paul Schouwenaar (ex-Zeeman) en Eric Companjen (ex-Bakker Bart), aangevuld met René De Lege, sinds december 2008 algemeen directeur van Schoenenreus. Daarnaast heeft private-equitybedrijf Synergia Capital uit Veendendaal nog een minderheidsbelang. De huidige eigenaars kochten het bedrijf vorig jaar van investeringsmaatschapij European Retail Shoe Company. De omzet bedroeg in 2011 nog 80 miljoen euro in Nederland en België samen. Tweede helft 2011 dook het bedrijf in de rode cijfers. Daarom is gekozen voor een concept waarbij dertig tot veertig duizend per vestiging wordt geïnvesteerd.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_8_januari_2013.htm#schoenenreusfranchis

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.