Quickmediator start expansie in Nederland

Datum: juli 22, 2012

Een jaar na de start van de eerste franchisenemer in Hilversum is Quickmediator begonnen met de verdere expansie van de formule in Nederland. Het franchiseconcept voor mediators is actief in meerdere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland. Omdat regelgeving en juridische aspecten voor ieder land verschillen wordt er voor gekozen om het concept eerst met één franchisenemer neer te zetten, zodra de target van minimaal € 50.000,- omzet is behaald wordt verdere expansie ingezet. Deze fase is voor Nederland inmiddels aangebroken.

50plus
De formule slaat goed aan in Nederland, vooral bij de 50plussers, de ideale doelgroep als het om mediation gaat. Levenservaring is handig als het gaat om 2 conflicterende partijen. Quickmediator heeft ook de Quick5, hierin lossen zij langdurige zaken op in maximaal 10 uur en voor slechts € 500,- per partij. Zowel bij echtscheidingen en zakelijke conflicten slaat het aan en komen er dagelijks steeds meer aanvragen voor mediation binnen.

Eerst mediation
Op korte termijn zal een partij eerst naar een mediator gaan, alvorens te gaan procederen. Dat is immers te duur geworden, beide partijen moeten een advocaat vaak al een voorschot van € 2.500,- betalen, vervolgens griffierecht en dan moet er nog begonnen worden. Ook de rechtbanken zijn steeds meer voor mediation en comparities, dan kan je beter gelijk mediation toepassen.

Opleiding, training en omzet
De organisatie verzorgd niet alleen de opleiding en training tot mediator maar draagt ook bij aan de omzet. Dankzij o.a. samenwerkingen met grote leadgenerators kunnen ze in elke regio een Quickmediator aan omzet helpen. Tevens is het vak Mediator een vrij beroep. Zij zorgen met hun juridische backoffice voor connectie bij elke rechtbank, bijvoorbeeld de echtscheidingsconvenant aanmelden. Een franchisenemer hoeft dus geen juridische opleiding te hebben gehad. Inlevingsvermogen in beide partijen en de rust dit naar een gezamenlijke oplossing te kunnen brengen dat is de essentie van een goede mediator.

Bron: Quickmediator

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.