Profijt Meubel vernieuwt winkelconcept

Datum: februari 10, 2013

Franchiseorganisatie Profijt Meubel ontwikkelde in 2012 een nieuw winkelconcept. De eerste winkel waar het nieuwe concept toegepast werd is de vestiging van Profijt Meubel te Hoogeveen (provincie Drenthe). Profijt Meubel Hoogeveen heropende in december 2012 haar deuren waarna de winkel in januari van dit jaar volledig werd opgeleverd.

In het nieuwe winkelconcept van Profijt Meubel staat de pay off van de formule, “mooier wonen voor minder geld” centraal. Bezoekers aan de winkel te Hoogeveen zal direct opvallen dat de meubelen in een stijlvolle, hoogwaardige setting gepresenteerd worden en hierdoor het beeld verder ondersteund wordt dat men bij Profijt Meubel terecht kan voor de gehele inrichting van de woonkamer met kwalitatief goede en sfeervolle meubelen. Het prijs-kwaliteitsniveau is, zoals de klant gewend is van Profijt Meubel, zeer gunstig gebleven.

Rob van Drunen, eindverantwoordelijke voor de Profijt Meubel formule, voegt hier aan toe:

“Aanbieders in het prijsniveau waarvoor we onze meubelen aanbieden kenmerkten zich tot enige jaren geleden door winkelpresentaties waarin de nadruk vrijwel volledig op prijs werd gelegd en in veel mindere mate op sfeer en kwaliteit. Met deze propositie ben je in het huidige meubellandschap echter niet meer succesvol, is onze visie. De afgelopen jaren zijn onze winkels hierom geëvolueerd naar volwaardige woonwinkels waar naast de prijs ook de sfeer en maatwerk voor de klant centraal staan. De ontwikkeling van het nieuwe winkelconcept ligt in het verlengde hiervan en was voor ons dan ook een logische stap. Met dit nieuwe winkelconcept zijn we nog meer dan voorheen een serieus alternatief voor meubelwinkels in het middensegment.”

Joop Kruit, franchisenemer van Profijt Meubel Hoogeveen, onderstreept de zienswijze van Van Drunen:

“We merken dat de klant de winkel heel anders beleeft dan voorheen. Door de meubelen nu op een sfeervollere en hoogwaardigere manier te presenteren kijkt de klant verder dan alleen het bankstel dat men in de folder zag staan. De winkel inspireert mensen om de gehele woonkamer aan te pakken.

In de huidige economische tijden is het daarnaast altijd spannend of een dergelijke investering ook zorgdraagt voor een impuls van de omzetontwikkeling. Het doet mij als ondernemer dan ook enorm goed te zien dat we in januari 2013, een voor de woonbranche zeer moeizaam verlopen maand, 15 % meer omzet gerealiseerd hebben dan in dezelfde maand van het vorige jaar!”.

De ontwikkeling van het nieuwe winkel concept van Profijt Meubel is gepaard gegaan met de ontwikkeling van een volledig nieuwe signing lijn. De Unique Selling Points van de formule worden hierdoor nog prominenter naar voren gebracht in de winkel. Zo kan het de consument zeker niet meer ontgaan dat de meubelen van Profijt Meubel veelal direct uit voorraad of binnen 20 werkdagen leverbaar zijn!

Het nieuwe winkelconcept van Profijt Meubel kan gebouwd worden vanaf een netto oppervlakte van ca 1.200 m². De winkel in Hoogeveen heeft een omvang van 1.450 m² en is verdeeld over twee etages waarbij er sprake is van een routing die de consument als vanzelf door de gehele winkel leidt zonder dat dit als dwingend ervaren wordt. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.