Overweegt u om te groeien via licentieverstrekking? Uw merk vertegenwoordigt waarde!

Datum: januari 24, 2013

Het merk vertegenwoordigt vermogen dat als het goed is meer en meer waard wordt als u de onderneming uitbouwt met meerdere franchisevestigingen. U moet wel zorgen dat het dan tijdig officieel is geregistreerd. Dat is zeker een must als u overweegt om uw bedrijf uit te gaan bouwen via het verstrekken van licenties. Dat doet u als franchisegever. Het is van belang dat de franchisegever deze eigendomsrechten goed regelt. Dat is pas een feit als het merk ook daadwerkelijk in het merkenregister is geregistreerd.

Er rust ook een wettelijke plicht op om dat te doen om bescherming te kunnen inroepen. De franchisenemer gaat per slot van rekening betalen voor een waarde die het merk vertegenwoordigt. Het merk is een van de elementaire onderdelen van het franchise concept.  Laat de waarde van uw merk door een erkend taxateur bepalen zodat u naar de fiscus toe ook een goede onderbouwing heeft.

Tot slot is het van belang om het merk te koppelen aan de overige bedrijfselementen zoals de website, communicatieplan en de juridische inbedding. Ook is het van belang, dat de overeenkomsten afgestemd zijn op de actualiteit. Tot slot denk er ook nog aan dat uw licentieovereenkomst correct is opgesteld. Laat eens een QuickScan  doen zodat u een beeld heeft van uw situatie.

Frans van Rompaey

Directeur

ROOTS IP B.V.

nl.linkedin.com/in/fransvanrompaey/nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.