Overnamebod op parfumerieketen Douglas

Datum: oktober 16, 2012

Vorige week meldden wij u dat parfumerieketen Douglas per 1 januari a.s. een franchiseformule begint, in het 1e jaar is het de bedoeling dat 40 franchisenemers van Pour Vous toetreden. Deze week heeft Douglas een overnamebod ontvangen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent, dit meldt NU.nl. Er is 38 euro per aandeel in contanten geboden. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op anderhalf miljard euro. Advent wil samen met Douglas-topman Henning Kreke het bedrijf kopen. De familie Kreke bezit dertien procent van Douglas.

De partijen hebben overeenstemming bereikt met andere aandeelhouders van Douglas die hun stukken hebben toegezegd. Ze hebben daarmee 50,5 procent van de aandelen in handen. De onderhandelingen over een overname van Douglas lopen al sinds begin dit jaar. Naast de parfumerie heeft Douglas ook een boekwinkelketen, kledingzaken, zoetwarenwinkels en juweliers. In Nederland heeft het bedrijf 89 Douglas-winkels. Douglas telt circa 24.000 werknemers.

Advent wil minstens 75 procent van de aandelen in handen krijgen. De investeerder liet weten dat het niet de bedoeling is dat Douglas van de beurs wordt gehaald. De overname wordt naar verwachting voor het einde van dit jaar afgerond.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_16_oktober_2012.htm#douglasfranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.