Op is Op in conflict met franchisenemer

Datum: augustus 7, 2012

Franchiseformule Op=Op voordeelshop wil vier winkels uit de formule weren. Het gaat om winkels van franchisenemer Erik Bos in Groningen (2), Roden en Assen. Bos leeft volgens de formule de franchise-afspraken niet na. Naar de mening van Op=Op handelt hij eigenmachtig en koopt zonder enige overleg regelmatig links en rechts goedkopere partijen producten op. Bos bestrijdt op eigen houtje te handelen en in te kopen.

Het vermeende eigenzinnige handelen van Bos zou wanorde scheppen in de uniformiteit die de keten uitstraalt. Bos stapte op zijn beurt naar de rechter omdat zijn winkels al geruime tijd niet meer door de groothandel wordt bijgevuld. Hierop vroeg de keten een verwijdering van de winkels van de franchisenemer. Op=Op Voordeelshop is een keten met ruim vijftig verkooppunten, waarvan meer dan veertig worden beheerd door franchisenemers. Over twee weken doet de rechter uitspraak over de samenwerking tussen deze partijen.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_7_augustus_2012.htm#opisop_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.