Omzetgroei supermarkten laagst sinds 2005

Datum: januari 14, 2013

Supermarkten hebben afgelopen jaar 3,6 miljard euro omgezet, 1,1% meer dan in 2011, meldt RetailActueel. Daarmee behaalden de supers de laagste omzetgroei sinds 2005, aldus marktonderzoeker GfK. “Waar andere retailsectoren hun omzet zien dalen, profiteren supermarkten ervan dat consumenten op voedingsmiddelen traditioneel nooit zo snel bezuinigen”, verklaart GfK-directeur Joop Holla. Hij wijst erop dat consumenten afgelopen jaar zelfs iets vaker naar de supermarkt gingen. De omzetgroei komt niettemin wel lager uit dan de prijsinflatie. Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren producten afgelopen november gemiddeld 2,8% duurder dan in dezelfde maand in 2011. Consumenten hebben in de laatste 2 weken van vorig jaar meer uitgegeven in de supermarkt dan verwacht. De gemiddelde weekomzet was 728,6 miljoen euro, een stijging van 3,1% ten opzichte van 2011.

Bron: FranchisePlus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Omzetgroei-supermarkten-laagst-sinds-2005.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.