Nieuwe voorzitter Nederlandse Franchise Vereniging – NFV

Datum: september 30, 2012

Per 1 oktober 2012 wordt Will van den Hoogen (61) de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Franchise Vereniging. Hij volgt Maarten Dorhout Mees op, die terugtreedt na gedurende ruim 7 jaar het voorzitterschap te hebben vervuld. De heer Van den Hoogen is een bestuurder met ruim 35 jaar ervaring in o.a. algemeen bestuur (voorzitter ANVR), strategie en formulemanagement. Voorts is hij meer dan 20 jaar directeur geweest bij D-reizen, een organisatie die onder zijn leiding is uitgegroeid tot markleider in de reisbranche met ruim 170 vestigingen en 1500 medewerkers. Daarnaast bekleedt hij commissariaten in diverse branches.

De heer Dorhout Mees (Directielid Grandvision) heeft de NFV omgebouwd naar een professionele organisatie. Aan de hand van duidelijk geformuleerde doelstellingen en kwaliteitseisen is een belangrijke groei van het aantal leden, toenemende professionaliteit en kwaliteit van franchise in het algemeen en bij de leden in het bijzonder gerealiseerd. De begrippen betrouwbaarheid, professionaliteit en winstgevendheid op lange termijn staan bij de leden en de NFV-organisatie hoog in het vaandel.

Will van den Hoogen - Voorzitter Nederlandse Franchise Vereniging per 1 oktober 2012.Van den Hoogen zal de ingezette koers verder vorm gaan geven. Tevens zal meer aandacht worden besteed aan het uitbreiden van contacten met betrokken (waaronder ook commerciële) organisaties en de verdere uitbreiding van het ledenbestand.

De Nederlandse Franchise Vereniging is de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers in Nederland. Hoofddoelstelling is het bevorderen van een gezonde en evenwichtige ontwikkeling en groei van Franchising in Nederland. Franchise is een samenwerkingsvorm tussen ondernemers waarbij de franchisegever zijn business concept / formule laat exploiteren door de aangesloten franchisenemers. Ultimo 2011 realiseerden 739 franchiseformules in Nederland met 29.800 franchisenemers en 270.300 medewerkers een omzet van 31,2 miljard Euro. De omzet in de eigen vestigingen van de franchisegevers bedroeg 17.2 miljard Euro. De leden van de Nederlandse Franchise Vereniging vertegenwoordigen meer dan 60% van deze economische activiteiten.

Bron: Nederlandse Franchise Vereniging – NFV

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.