Nieuwe ibis hotel in Rotterdam opent in 2014 haar deuren

Datum: september 25, 2012

Accor Hotels heeft een contract getekend met J.P. van Eesteren voor de bouw van ibis Hotel Rotterdam Centre. Dit nieuwe ibis hotel krijgt 139 kamers op het Wijnhaveneiland, naast nieuwbouwproject The Red Apple. De bouwgrond is door Accor Hotels aangekocht van woningcorporatie Havensteder en in nauw overleg met J.P. van Eesteren ontwikkeld.

ibis, een van de merken van Accor Hotels, is marktleider in het Economy-segment, met wereldwijd meer dan 860 hotels in 45 landen. Door het gebruik van Accor’s reserveringssysteem wordt dit nieuwe ibis hotel onderdeel van het distributiesysteem dat het hotel wereldwijd op de kaart gaat zetten.

Accor Hotels Nederland laat via algemeen directeur Caro van Eekelen weten: “Wij zetten sterk in op groei en streven naar een substantiële verhoging van het aantal hotels in ons portfolio. Vorig week zette ik mijn handtekening onder een franchisecontract voor een nieuw Mercure Hotel in Den Haag Leidschendam en nu een eigendomscontract in Rotterdam. Ik ben blij via deze samenwerking met J.P. van Eesteren en Havensteder een mooie locatie in Rotterdam te kunnen toevoegen aan ons portfolio. Ik verwacht de komende tijd meer contracten te gaan afsluiten.”
In het kader van de zogeheten “asset right”-strategie zet Accor in op groei via franchise-, management-, en eigendomscontracten. De competenties die Accor heeft op het gebied van hotelmanagement worden hierbij ter beschikking gesteld aan ambitieuze ondernemers.

Algemeen directeur Harald van Keulen van J.P. van Eesteren: “Wij zijn verheugd over de prettige samenwerking met Accor en het feit dat het ibis hotel nu daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Er is sinds 2009 door betrokken partijen intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van dit hotel. Als onderdeel van dit project heeft J.P. van Eesteren ook 21 appartementen en een commerciële ruimte ontwikkeld. Deze appartementen zijn sinds 17 augustus 2012 onder de naam “Dock21” in verkoop gebracht. Samen met het ibis hotel vormt dit project het sluitstuk van het nieuwbouwproject The Red Apple”.

Accor Hotels exploiteert op dit moment 39 hotels in Nederland, wereldwijd zijn dit er meer dan 4400.

Over ibis
Op basis van de nieuwe dynamiek van de budgetmerken van Accor – de eerste hotelketen met wereldwijd meer dan 4200 hotels in 90 landen – wordt ibis in een nieuw jasje gestoken. Voorbeelden van de belangrijkste innovaties zijn de nieuwe bedden en de restyling van de publieke ruimten. Deze maatregelen illustreren de 24 uursservice die zo kenmerkend is voor het merk evenals voor de waarden van ibis: comfort en bereikbaarheid. ibis is het eerste hotelmerk dat ISO 9001-gecertificeerd is – 84% van de keten is in het bezit van dit certificaat – op basis van de professionaliteit en betrouwbaarheid. Meer dan een derde van de ibis keten is eveneens ISO 14001-gecertificeerd, waaruit blijkt dat het merk zich actief inzet voor een beter milieu. ibis is in 1974 opgericht. Tegenwoordig is de hotelketen Europees marktleider in de budget-hotelsector en de vierde keten in de categorie met wereldwijd 957 hotels en meer dan 117.000 kamers in 55 landen.

Bron: Accor Hotels Nederland

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.