Nieuwe franchiseformule: Soleij lifestyle shop

Datum: februari 12, 2013

De nieuwe franchiseketen Soleij Lifestyle Shop heeft een winkelformule ontwikkeld die ondernemende vrouwen op het lijf geschreven is. De eerste zes vestigingen zijn recent geopend. “Veel Nederlandse vrouwen willen ooit een eigen bedrijf starten. Gezin, kinderen en een leuke baan staan vaak in de weg om deze droom te realiseren. Met de oplopende werkloosheid en baanonzekerheid wordt ondernemerschap echter toch weer een interessante optie, zeker als een eigen bedrijf te combineren is met een actief privé-leven.”, aldus een woordvoerder.

De Soleij Lifestyle Shop is een winkel waar consumenten een totaalprogramma wordt geboden. Concreet gaat het om zonnen, huidverbetering, afslanken, voedingsadvies en cosmetica. Essentieel is echter de coaching en begeleiding die aan klanten wordt aangeboden. Bij lifestyle gaat het immers niet alleen om schoonheid, maar ook om zelfverzekerdheid en persoonlijke uitstraling. Belangrijk is dat Soleij geen ‘centrum’ of ‘studio’ is, maar een shop. De filialen zijn gevestigd in winkelpanden en zijn daardoor goed bereikbaar. Ook is bewust de drempel om binnen te stappen zo minimaal mogelijk gehouden. De Soleij Lifestyle Formule werkt met een abonnementensysteem, waardoor klanten op lange termijn hun doelstellingen kunnen realiseren.

Bijzonder is dat het starten van een eigen lifestyle shop geen torenhoge startkosten met zich meebrengt voor de ondernemen. Soleij heeft daarvoor een slim start- en investeringsprogramma opgezet dat de kosten laag en de risico’s minimaal houdt. Daarbij wordt optimaal gebruikgemaakt van de oplopende leegstand in winkelstraten en koopcentra. Bij de werving van nieuwe franchisenemers kijkt de organisatie veel meer naar persoonlijkheid en stabiliteit van de vrouwen. Dat is een veel belangrijker succesfactor dan het beschikken over eigen vermogen. Het is zelfs mogelijk om zonder startkapitaal toch te beginnen als ondernemer.

Maatschappelijke en economische omstandigheden spelen de groei van lifestyle winkels in de kaart. Enerzijds hebben veel vrouwen het gevoel in een jachtige achtbaan te leven, anderzijds willen zij graag meer ontspanning, kwaliteit en fitheid. Een gezonde geest in een gezond en mooi lichaam is daarvoor de basis. Het persoonlijke programma van Soleij Lifestyle Shop geeft daaraan invulling.

Bron: FranchisePlus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Nieuwe-franchiseformule:-Soleij-lifestyle-shop.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.