Nieuwe franchiseformule: Satebar

Datum: april 30, 2012

Satebar is een unieke horecaformule in Nederland die er in is geslaagd om de traditionele Indonesische keuken te vertalen naar een zogenaamd fastgood concept. Restaurant Indonesia opende in 2005 haar eerste Satebar vestiging aan het Rodezand te Rotterdam, het fast good concept voor mensen die snel de lekkere Indonesische keuken willen proeven en waar voor hun geld willen hebben. Gasten kunnen ter plaatse eten, maar er is ook gelegenheid voor take away. De kwaliteit van de gerechten is een belangrijke succesfactor van de Satebar. In 2005 heeft de Satebar de eerste prijs gewonnen voor de lekkerste sate van Rotterdam bij de verkiezing van het Rotterdams Dagblad.

Satebar - Interieur

Een begrip in Rotterdam
De Satebar telt drie vestigingen. De vestiging aan de Rodezand is de eerste vestiging. In 2008 opende de vestiging aan de Karel Doormanstraat. De derde vestiging aan de Witte de Withstraat is in 2011 geopend. De Satebar toont aan dat de hedendaagse consument te ‘porren’ is voor iets nieuws. Kwaliteit en service staan nog steeds voorop. Echter, de manier van presentatie, de snelheid en de prijs/kwaliteitverhouding sluiten aan bij de wensen en behoeften van de hedendaagse consument. Zakenmensen, ouderen, jonge gezinnen, studenten of toeristen: iedereen loopt bij de Satebar binnen om even snel iets lekkers te eten. De Satebar is klaar om door middel van franchising andere steden in Nederland te veroveren.

Satebar - Exterieur

Waar wil de Satebar zich vestigen?
Een goede locatie is voor de Satebar van groot belang. Voor het concept van de Satebar sluiten locaties waar sprake is van veel traffic / passanten het beste aan. De restaurants van de Satebar zijn dan ook vooral te vinden in een compact, stedelijke omgeving met meer dan 80.000 inwoners. Satebars zijn gevestigd in de buurt van vrijetijdsvoorzieningen zoals winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het gemiddelde verkoopvloeroppervlak van een Satebar bedraagt 90-120 m2. Daarnaast is het wenselijk dat er mogelijkheden zijn voor een terras. Op dit moment wil de Satebar zich richten op de steden: Utrecht, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Delft.

Bron: Satebar

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.