Nieuwe Algemeen Directeur voor Nederlandse Franchise Vereniging

Datum: mei 26, 2013

Het bestuur van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) heeft Romana Engeman aangesteld als Algemeen Directeur. De versterking van het bureau van de vereniging past in de ambitie van het bestuur om tot verdere profilering van franchise en professionalisering van de vereniging te komen.

Romana Engeman zal zich in haar functie van Algemeen Directeur richten op een toenemende professionaliteit en kwaliteit van franchise in het algemeen en bij de leden in het bijzonder. Haar werkzaamheden zullen daarnaast met name gericht zijn op belangenbehartiging.

Romana Engeman nieuwe algemeen directeur NFV

Romana Engeman was eerder onder meer directeur van ANVR, het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en Business Unit Manager Leisure & Lifestyle bij de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs.

Jos Burgers, directeur van Nederlandse Franchise Vereniging sinds 2000 zal zich met name gaan richten op de vakinhoudelijke ontwikkeling van franchise en het uitdragen van deze kennis.

Voorzitter Will van den Hoogen is blij met de komst van Romana Engeman: “De begrippen betrouwbaarheid, professionaliteit en winstgevendheid op lange termijn staan bij de leden en de NFV organisatie hoog in het vaandel. Er zijn veel mogelijkheden die we als NFV graag willen oppakken. Onderwerpen als Franchise en Internet, onderwijs gericht op franchise en een politieke lobby zullen nu concrete invulling gaan krijgen. De ervaring en capaciteiten van Romana Engeman kunnen we daar uitstekend bij gebruiken. Daarnaast is de combinatie van juridische en commerciële kennis binnen het bureau zo optimaal”.


Over de Nederlandse Franchise Vereniging

De Nederlandse Franchise Vereniging is de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers in Nederland. Hoofddoelstelling is het bevorderen van een gezonde en evenwichtige ontwikkeling en groei van Franchising in Nederland. Franchise is een samenwerkingsvorm tussen ondernemers waarbij de franchisegever zijn business concept / formule laat exploiteren door de aangesloten franchisenemers. Ultimo 2012 realiseerden 769 franchiseformules in Nederland met 30.000 franchisenemers en 260.000 medewerkers een omzet van 30,6 miljard Euro. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.