Nieuw initiatief: Crowdfunding & Franchise

Datum: september 4, 2013

Emile Spruijt en Bart Bergman (franchisegevers van Straetus Incasso) hebben in samenwerking met Symbid, het eerste crowdfunding platform gelanceerd. Crowdfunding & Franchise is exclusief voor franchisend Nederland.

Waarom dit Platform?

“Als franchisegever zien wij dat (franchise) kandidaten steeds minder startkapitaal hebben om met hun franchise (goed) van start te gaan als ondernemer, dit bleek ook bij andere franchisegevers het geval. Hiervoor zochten wij een oplossing, want als franchisegever zien we te veel geschikte kandidaten in de startblokken staan die niet kunnen starten, of die vroegtijdig hun onderneming moeten staken, vanwege het tekort aan kapitaal.” Aldus Spruijt.

Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. De investering komt bij crowdfunding niet van een investeerder, maar meerdere kleine investeerders. Deze kleine investeerders samen noemt men the crowd het Engelse woord voor de mensenmassa.

“Met Crowdfunding & Franchise brengen wij dus twee prachtige werelden samen.” aldus Spruijt. Bergman vult aan: “Franchiseformules kunnen uit blijven breiden met startende en financieel gezonde franchisenemers. En omdat de financiën op orde zijn, zal ook het uitval percentage naar schatting met 20% a 30% afnemen. Dus minder “drama” en een betere track record voor alle betrokken partijen.”

Franchisegevers en investeerders kunnen zich gratis aanmelden via de site en zo gebruik maken van het platform. Alleen als er een crowdfunding project is geslaagd, wordt er een succesfee bij de franchisenemer in rekening gebracht. Investeren kan al vanaf 20 euro en is dus voor iedereen.

Komende weken zijn we druk in gesprek met geïnteresseerde franchisegevers, Q4 gaan we starten met Crowdfunden, om eind 2013 voor 25 franchisenemers het funding traject te hebben opgestart. 

Bezoek de website

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.