Nieuw franchise Mercure hotel in Amersfoort

Datum: december 9, 2012

Accor Hotels heeft onlangs een franchisecontract getekend met ML Hospitality Exploitatie BV voor de nieuwbouw van Mercure hotel Amersfoort Centre. Het hotel wordt onderdeel van Oppidium, een binnenstedelijk complex voor retail, woningen en vergaderingen. Het te ontwikkelen hotel telt 142 kamers, een à la carte restaurant & bar en 700 m2 vergaderzalen. Met de ondertekening maakt de exploitant gebruik van het sterke merk Mercure dat Accor Hotels in 49 landen voert. Het nieuwe Mercure hotel wordt automatisch onderdeel van het wereldwijde distributiesysteem van Accor Hotels. Ook worden de competenties die Accor Hotels heeft op het gebied van hotelmanagement ter beschikking gesteld aan het hotel.

Artist Impression Mercure Hotel Amersfoort Centre: Robert Mulder – Mulderblauw architectenDe directie van ML Hospitality Exploitatie BV, de heer Martin Lindelauf: “Wij zijn trots op de samenwerking met Accor Hotels. De keuze voor deze keten van hotels is gebaseerd op haar goede franchisecondities, wereldwijde netwerk en expertise op het gebied van verkoop- en distributiesystemen. We vertrouwen erop dat, door deze samenwerking met Accor Hotels, we onze ambities naar een hoger plan kunnen tillen”.

Accor Hotels Nederland laat via franchisedirecteur Rudolph Schöningh weten: “Via de ‘asset right’-strategie streeft Accor Hotels naar flinke groei in het aantal hotels door het aangaan van franchise- en managementcontracten. Met de contractondertekening in Amersfoort voegen we een unieke, centrale locatie in Nederland toe aan ons portfolio. Ook in 2013 verwachten wij diverse franchisecontracten te gaan tekenen binnen ons multibrand-portfolio.”

Accor hotels verwacht dat het hotel in maart 2013 open gaat. Met de ondertekening telt Nederland dan 14 Mercure hotels, wereldwijd meer dan 700 hotels. Accor Hotels heeft dan 40 hotels in Nederland, wereldwijd zijn dit er bijna 3500.

Bron: Accor Hotels Nederland

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.