New York Pizza wint NFV Franchise Trofee 2013

Datum: mei 28, 2013

Op 28 mei 2013 is tijdens een feestelijk diner in de Oranjerie van Paleis Soestdijk de winnaar bekend gemaakt van de vakprijs voor franchiseformules. New York Pizza is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2013. De prijs werd uitgereikt door Ruud van Dusschoten, Executive Director Business Banking ING.

Alleen door de NFV erkende formules die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen op het gebied van winstgevendheid, goede verdiencapaciteit en onderlinge communicatie komen in aanmerking. De leden van de NFV hadden de formules Colors@Home, Febo en New York Pizza gekozen als de genomineerden voor de Franchise Trofee 2013. Zij presenteerden zich aan de vakjury op 14 april jongstleden.   

Hans Miete en Philippe Vorst, directie New York Pizza en Ruud van Dusschoten, ING directeur Grootbedrijf en Instellingen

De vakjury kwam tot de conclusie dat New York Pizza de winnaar is omdat zij excelleert in de zeven hoofdpunten die de vakjury als criteria heeft gesteld waaronder het verdienmodel, de organisatie, de kwaliteit en kwantiteit van mensen en investeringen, de gerealiseerde groei en de communicatie tussen franchisegever en franchisenemers.

Conclusie van het juryrapport: “De winnaar is een prachtig voorbeeld van kundig ondernemerschap gedurende een lange periode”

Romana Engeman, algemeen directeur NFV: “Franchise is een aantrekkelijke en gewaardeerde vorm van ondernemen. Elk jaar onderstreept de NFV dit door het uitreiken van de NFV Franchise Trofee”

Philippe Vorst en Hans Miete, directie New York Pizza: “Het winnen van de trofee is een prachtige bekroning op het werk van onze franchisenemers en medewerkers in de afgelopen 20 jaar. Bovendien stimuleert het ons nog meer om de ingezette groei onverminderd voort te zetten!”


Over de Nederlandse Franchise Vereniging

De Nederlandse Franchise Vereniging is de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers in Nederland. Hoofddoelstelling is het bevorderen van een gezonde en evenwichtige ontwikkeling en groei van Franchising in Nederland. Franchise is een samenwerkingsvorm tussen ondernemers waarbij de franchisegever zijn business concept / formule laat exploiteren door de aangesloten franchisenemers. Ultimo 2012 realiseerden 769 franchiseformules in Nederland met 30.000 franchisenemers en 260.000 medewerkers een omzet van 30,6 miljard Euro.

Over de NFV Franchise Trofee

Elk jaar nomineren de leden van de Nederlandse Franchise Vereniging drie erkende leden met minimaal 20 franchisevestigingen die kans maken op de NFV Franchise Trofee. Het is de enige vakprijs die de franchisewereld kent en de erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid. De jury beoordeelt de genomineerden op 7 hoofdpunten waaronder hun verdienmodel, de organisatie, de kwaliteit en kwantiteit van mensen en investeringen, de gerealiseerde groei en de communicatie tussen franchisegever en -nemers. De winnaars van de afgelopen vier jaar zijn Bagels & Beans (2009), Bruna (2010) en Intratuin (2011) en Profile Tyrecenter (2012)

De jury bestaat dit jaar uit: 

  • Will van den Hoogen, voorzitter Nederlandse Franchise Vereniging
  • Paul van Vuuren, Directeur Grootbedrijf & Instellingen, regio Zuid Oost ING
  • Luc van Bussel, algemeen directeur The Alwaysbemobile Company, NFV Franchise Trofee winnaar van 2012 met Profile Tyrecenter
  • Peter Huijsmans, Manager operations Intratuin, NFV Franchise Trofee winnaar van 2011
  • Peter Brouwer, Directeur Bruna, NFV Franchise Trofee winnaar van 2010 

    (De NFV Franchise Trofee wordt mede mogelijk gemaakt door ING)

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.