Naturals maakt crowdfunding onderdeel van groeistrategie

Datum: januari 8, 2013

De franchiseformule op het gebied van bloemenwinkels Naturals maakt gebruik van crowdfunding om nieuwe winkels te financieren. De Rotterdamse ondernemers Gerben Kersten en Mirjam Bokhorst hebben onlangs een nieuwe bloemenwinkel in Rotterdam Hillegersberg geopend. Deze nieuwe vestiging is opgezet in samenwerking met de eigenaar van de winkel in Kralingen, Mark Kolster. Mark Kolster is voornemens om komend jaar meer vestigingen te openen. Om de financiering voor de winkel rond te krijgen klopten de ondernemers in eerste instantie niet aan bij banken, maar besloten ze om het publiek te laten mee investeren in de nieuwe Naturals-winkel. Crowdfunding, zoals deze financieringsvorm heet, wordt al enkele jaren succesvol toegepast voor startende ondernemers, voornamelijk in de creatieve sector. Door crowdfunding te gebruiken kunnen vrienden, familie en fans mee investeren, zodat de weg naar de bank niet meer noodzakelijk is.

Mark Kolster: “Crowdfunding sluit eigenlijk naadloos aan bij de manier waarop wij een bloemenwinkel runnen. Als ondernemer heb je veel contact met je klanten en je moet goed luisteren naar hun wensen bij het samenstellen van je producten. Klanten zijn veelal buurtbewoners en voor het succes ben je dan ook grotendeels van hun afhankelijk.  Door op deze manier te financieren testen we het draagvlak, tegelijkertijd geven we ook iets terug aan mensen die in ons geloven.” De financiering, formeel gezien een lening, wordt over 4 jaar terugbetaald met 16% rendement. Daarbij krijgen investeerders ook andere extra’s in natura als zij een bepaald bedrag investeren.

Bron: Franchiseplus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Naturals-maakt-crowdfunding-onderdeel-van-groeistrategie.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.