Mogelijke franchisefusie in uitvaartbranche

Datum: maart 5, 2013

Franchiseformules Monuta en Yarden hebben de wens om samen te gaan. Mocht de fusie doorgaan, dan is het ontstane bedrijf de op één na grootste op het gebied van uitvaartzorg en -verzekeringen.

Het doel is om de marktpositie te versterken. Wegens de toename van voornamelijk kleinere ondernemers is de concurrentie in de branche flink verhevigd. Arie Kasper van CNV Dienstenbond: “Alles in de branche, van de rouwauto tot het rouwcentrum, is te huur, met uitzondering van de kist. Het enige wat ze nodig hebben, is een telefoon en een computer”. Monuta.Als beide partijen samengaan, is er sprake van nationale dekking qua uitvaartcentra en crematoria. Kasper voorziet al consequenties voor medewerkers: “Ik verwacht dat er een overschot aan mensen gaat ontstaan op de kantoren. Je hebt bijvoorbeeld straks twee administraties en twee afdelingen personeelszaken”. De toezichthouders van beide franchiseorganisaties zullen echter eerst nog een oordeel vellen over de plannen.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_5_maart_2013.htm#monutayarden

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.