Minister onderzoekt machtsmisbruik grote supermarkten

Datum: oktober 2, 2012

Onlangs hebben Albert Heijn en Jumbo eenzijdig kortingen opgelegd aan hun leveranciers. Volgens Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD) moet onderzocht worden of hier niet sprake is van machtsmisbruik en zo ja, wat hier mogelijk aan te doen is.

Minister Maxime VerhagenMinister Maxime Verhagen laat onderzoeken of de wet voldoende mogelijkheden biedt om op te treden tegen machtsmisbruik door grote supermarktketens. Hij heeft dat, onder druk van de VVD, toegezegd aan de Tweede Kamer. Hij is van mening van de NMa in het belang van de ondernemers actie zou moet ondernemen.
Verhagen voelt er nog niet direct voor om de wet aan te passen. Maar hij beloofde wel om te onderzoeken ‘of de huidige regelgeving voldoende is en of er voldoende stappen zijn in het kader van de zelfregulering die leiden tot een verbetering van de situatie.’

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_2_oktober_2012.htm#machtsmisbruik

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.