Mercure hotels in Nederland Green Key gecertificeerd

Datum: augustus 14, 2012

Een maand na de aankondiging dat alle 9 Novotels in Nederland het EarthCheck certificaat dragen, laat Accor Hotels Nederland weten dat vanaf nu de Mercure hotels in Nederland een Green Key certificaat voeren. Het vorig jaar geopende Mercure Eindhoven is de laatste in de rij die zijn certificering heeft behaald. De certificering van het Nederlandse Mercure-netwerk past binnen PLANET 21, de nieuwe duurzame ontwikkelingsstrategie van Accor Hotels.

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die controleerbaar bezig zijn met duurzaam ondernemen en milieuzorg binnen het bedrijf. Dit betekent dat ze maatregelen hebben genomen voor onder andere de scheiding en vermindering van afval, de besparing van water en het gebruik van milieuverantwoorde schoonmaakartikelen.

Met de Green Key certificering van alle Mercure hotels in Nederland (uitgezonderd van Mercure Amsterdam Schiphol Terminal*), zet Accor een volgende stap in zijn strategie om zijn ontwikkeling te verbinden met duurzame groei, met respect voor het milieu en de lokale gemeenschap. Centraal in het duurzame beleid van Accor Hotels staan transparantie en meetbaarheid van MVO, pér hotel, en de impact van de hotels samen.

CO2-neutraal ‘meeten’ bij Mercure
Een initiatief dat aansluit bij de Green Key certificering is het vorig jaar geïntroduceerde Mercure CO2-neutraal ‘meeten’. Steeds meer bedrijven en organisaties willen CO2-neutraal vergaderen en bijeenkomsten organiseren. In bijna alle Mercure hotels die beschikken over vergaderzalen compenseert Mercure de hoeveelheid CO2-uitstoot door een reductie van dezelfde hoeveelheid CO2 ergens anders te realiseren. Dit gebeurt door de ontwikkeling van duurzame energieprojecten die CO2-uitstoot voorkomen dan wel terugbrengen. Om de CO2-uitstoot van Mercure te compenseren heeft Mercure afspraken gemaakt met Climate Neutral Group. Zo wordt er gecompenseerd door te investeren in de opzet van het grootste windmolenpark van Taiwan dat 110.000 huishoudens van groene stroom gaat voorzien. “Wij zijn erg trots dat we met onze Mercure hotels in Nederland een belangrijke bijdrage leveren aan het duurzaam ondernemen zoals Accor dat internationaal nastreeft”, aldus Caro van Eekelen, algemeen directeur Accor Hotels Nederland, waar Mercure onderdeel van is.

*Mercure Amsterdam Schiphol Terminal komt wegens de ligging van het hotel niet in aanmerking voor Green Key certificering.

Bron: Accor Hotels Nederland

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.