Mediq Apotheek schrapt ruim 130 banen

Datum: september 11, 2012

Mediq Apotheek schrapt de komende jaren liefst 134 voltijdsbanen in zijn Nederlandse apotheken. De formule wil dat de jaarlijkse kosten in 2015 negentien miljoen euro lager zijn dan nu het geval is. Dat meldde Z24 afgelopen maandag.

Het voortdurend verslechterende klimaat voor apotheken en farmaceutische groothandels in Nederland maken de reorganisatie noodzakelijk, stelt Mediq. Verzekeraars vergoeden steeds vaker alleen nog maar goedkopere geneesmiddelen. Hierdoor dalen de prijzen.

Bij ongeveer de helft van de 225 Mediq-apotheken zijn maatregelen nodig. De zwaarste klap valt echter op het hoofdkantoor van het onderdeel Apotheken Nederland in Utrecht. Daar verdwijnen 62 banen, waarvan de meeste al volgend jaar.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_11_september_2012.htm#mediq_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.